Mini cheesecakes met blauwebessensaus
Geluk in een glaasje! Voor deze heerlijke no bake mini-cheesecakes heb je de oven niet nodig.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 50 g ongezouten roomboter
- 1 citroen
- 125 g haverkoekjes
- 200 g roomkaas
- 65 g fijne kristalsuiker
- 125 ml verse slagroom
- 150 g blauwe bessen
- 100 ml water
- 1 tl maizena
Keukenspullen
- keukenmachine
- 4 glaasjes
- handmixer
Advertentie
Bereiden
- Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer en pers de vrucht uit.
- Maal de koekjes in een keukenmachine tot fijn kruim. Giet de gesmolten boter erbij en mix kort tot alles is gemengd. Verdeel het koekjes-botermengsel over de glaasjes. Druk licht aan met de bolle kant van een lepel.
- Roer de roomkaas los met het citroenrasp, -sap en 50 g suiker (per 4 personen). Klop de slagroom stijf met een handmixer. Meng de slagroom met het roomkaasmengsel.
- Verdeel het roommengsel over de koekjesbodems. Zet de glaasjes minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.
- Houd een handje blauwe bessen apart voor garnering. Breng de rest van de blauwe bessen met het water, de maizena en de rest van de suiker aan de kook. Laat 4 min. zachtjes koken tot de saus iets is ingekookt. Roer goed door terwijl je de bessen een beetje plet. Laat afkoelen.
- Haal de glaasjes uit de koelkast, verdeel de blauwebessensaus erover en versier met een paar achtergehouden blauwe bessen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 595 kcal
- eiwit 7 g
-
koolhydraten 42 g
waarvan suikers 27 g -
vet 43 g
waarvan verzadigd 27 g - natrium 240 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Mini cheesecakes met blauwebessensaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mini cheesecakes met blauwebessensaus
- 50 g ongezouten roomboter
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur.
- 1 citroen
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer en pers de vrucht uit.
- 125 g haverkoekjes
Maal de koekjes in een keukenmachine tot fijn kruim. Giet de gesmolten boter erbij en mix kort tot alles is gemengd.
Verdeel het koekjes-botermengsel over de glaasjes. Druk licht aan met de bolle kant van een lepel.
- 200 g roomkaas
- 50 g fijne kristalsuiker
Roer de roomkaas los met het citroenrasp, -sap en de suiker.
- 125 ml verse slagroom
Klop de slagroom stijf met een handmixer. Meng de slagroom met het roomkaasmengsel.
Verdeel het roommengsel over de koekjesbodems. Zet de glaasjes minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.
- 150 g blauwe bessen
- 100 ml water
- 1 tl maizena
- 15 g fijne kristalsuiker
Houd een handje blauwe bessen apart voor garnering. Breng de rest van de blauwe bessen met het water, de maizena en de rest van de suiker aan de kook.
Laat 4 min. zachtjes koken tot de saus iets is ingekookt. Roer goed door terwijl je de bessen een beetje plet. Laat afkoelen.
Haal de glaasjes uit de koelkast, verdeel de blauwebessensaus erover en versier met een paar achtergehouden blauwe bessen.