bewaar
Mini cheesecakes met blauwebessensaus
Mini cheesecakes met blauwebessensaus
bewaar

Mini cheesecakes met blauwebessensaus

Geluk in een glaasje! Voor deze heerlijke no bake mini-cheesecakes heb je de oven niet nodig.

25 min. bereiden
1 uur wachten
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten roomboter

1

citroen

125 g

haverkoekjes

200 g

roomkaas

65 g

fijne kristalsuiker

125 ml

verse slagroom

150 g

blauwe bessen

100 ml

water

1 tl

maizena

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • glaasjes

  • handmixer

Geluk in een glaasje! Voor deze heerlijke no bake mini-cheesecakes heb je de oven niet nodig.

Aan de slag

1

Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer en pers de vrucht uit.

2

Maal de koekjes in een keukenmachine tot fijn kruim. Giet de gesmolten boter erbij en mix kort tot alles is gemengd. Verdeel het koekjes-botermengsel over de glaasjes. Druk licht aan met de bolle kant van een lepel.

3

Roer de roomkaas los met het citroenrasp, -sap en 50 g suiker (per 4 personen). Klop de slagroom stijf met een handmixer. Meng de slagroom met het roomkaasmengsel.

4

Verdeel het roommengsel over de koekjesbodems. Zet de glaasjes minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.

5

Houd een handje blauwe bessen apart voor garnering. Breng de rest van de blauwe bessen met het water, de maizena en de rest van de suiker aan de kook. Laat 4 min. zachtjes koken tot de saus iets is ingekookt. Roer goed door terwijl je de bessen een beetje plet. Laat afkoelen.

6

Haal de glaasjes uit de koelkast, verdeel de blauwebessensaus erover en versier met een paar achtergehouden blauwe bessen.

Mini cheesecakes met blauwebessensaus

Geluk in een glaasje! Voor deze heerlijke no bake mini-cheesecakes heb je de oven niet nodig.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig