Stic­ky tem­pé-spa­re­ribs

Wist je dat je tempé op de bbq kunt doen? Marineren en dan 20 min. grillen. Klaar is tempe.

(0) waardeer
aziatisch bijgerecht Wist je dat je tempé op de bbq kunt doen? Marineren en dan 20 min. grillen. Klaar is tempe. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • diepvrieszak
  • barbecue
  • bakkwastje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tempé in 20 repen (per 4 personen). Snipper de sjalot en pers de knoflook. Meng met de ketchup, barbecuesaus, agavesiroop, sojasaus en het water in een kom. Voeg de tempé toe en schep alles in een grote diepvrieszak. Meng goed en laat 1 uur marineren in de koelkast.
  2. Steek de barbecue aan. Haal de tempé uit de zak. Bewaar de rest van de marinade. Gril de tempé-spareribs 10 min. op de barbecue krokant. Bestrijk tijdens het grillen met de marinade. Keer regelmatig en besprenkel voor serveren met de rest van de marinade.
video

Stic­ky tem­pé-spa­re­ribs

leuk-snel - 00:31 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 45 g
    waarvan suikers 38 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.920 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Sticky tempé-spareribs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stic­ky tem­pé-spa­re­ribs

1
1
  • 500 g tempeh

Snijd de tempé in 20 repen (per 4 personen).

2
2
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 100 ml ketchup
  • 250 ml Remia Black Jack smokey bbq
  • 4 el agavesiroop
  • 6 el sojasaus
  • 4 el water

Snipper de sjalot en pers de knoflook. Meng met de ketchup, barbecuesaus, agavesiroop, sojasaus en het water in een kom.

3
3

Voeg de tempé toe en schep alles in een grote diepvrieszak. Meng goed en laat 1 uur marineren in de koelkast.

4
4

Steek de barbecue aan.

5
5

Haal de tempé uit de zak. Bewaar de rest van de marinade.

6
6

Gril de tempé-spareribs 10 min. op de barbecue krokant. Bestrijk tijdens het grillen met de marinade.

7
7

Keer regelmatig en besprenkel voor serveren met de rest van de marinade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.