Pulled pork slowcooker
Een slowcooker is ideaal voor het langzaam stoven van bijvoorbeeld vlees. Zo ook voor deze pulled pork, die je in dit recept maakt van schouderkarbonade in plaats van procereur.
Ingrediënten
6 personen
1 kg
schouderkarbonade
1
middelgrote ui
4 tenen
knoflook
½ el
zoete gerookte-paprikapoeder
½ el
gedroogde tijm
1 el
grove mosterd
200 ml
Remia Black Jack smokey bbq
1 tl
versgemalen zwarte peper
1 tl
zout
1
laurierblaadje
50 ml
kraanwater
30 ml
appelciderazijn
Dit heb je nodig
slowcooker (5 liter)
Aan de slag
Snijd de harde stukken en het bot uit de karbonades. Snijd de rest in stukken van 3 cm. Snipper de ui en voeg toe aan de kom van de slowcooker. Rasp de knoflook boven de uien.
Meng de paprikapoeder, tijm, mosterd, barbecuesaus, peper, zout en de stukken karbonade toe aan de slowcooker en meng door. Voeg de laurier, het water en de azijn toe.
Zet de slowcooker met de deksel erop op de middelhoge stand en stoof het vlees 8-10 uur tot het vlees mals en draderig is. Trek zodra het vlees gaar is de karbonade met 2 vorken helemaal los uit elkaar tot draadjesvlees of pulled pork.
Pulled pork slowcooker
Een slowcooker is ideaal voor het langzaam stoven van bijvoorbeeld vlees. Zo ook voor deze pulled pork, die je in dit recept maakt van schouderkarbonade in plaats van procereur.

null personen
360 kcal
10 min. bereiden
480 min. wachten
Aan de slag
Snijd de harde stukken en het bot uit de karbonades. Snijd de rest in stukken van 3 cm. Snipper de ui en voeg toe aan de kom van de slowcooker. Rasp de knoflook boven de uien.
Meng de paprikapoeder, tijm, mosterd, barbecuesaus, peper, zout en de stukken karbonade toe aan de slowcooker en meng door. Voeg de laurier, het water en de azijn toe.
Zet de slowcooker met de deksel erop op de middelhoge stand en stoof het vlees 8-10 uur tot het vlees mals en draderig is. Trek zodra het vlees gaar is de karbonade met 2 vorken helemaal los uit elkaar tot draadjesvlees of pulled pork.
bereidingstip:De stooftijd voor vlees verschilt per type slowcooker. Kijk dus even of jouw slowcooker voor stoofvlees op een lage, middelhoge of hoge stand moet staan.
achtergrondinfo:Pulled pork maak je oorspronkelijk met procureur, ofwel varkensnek zonder been. Albert Heijn heeft dit vlees niet standaard in het assortiment en daarom is dit recept ontwikkeld met schouderkarbonade als vervanger.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)1 kg schouderkarbonade
1 middelgrote ui
4 tenen knoflook
½ el zoete gerookte-paprikapoeder
½ el gedroogde tijm
1 el grove mosterd
200 ml Remia Black Jack smokey bbq
1 tl versgemalen zwarte peper
1 tl zout
1 laurierblaadje
50 ml kraanwater
30 ml appelciderazijn
Dit heb je nodig
slowcooker (5 liter)