bewaar
Spiegelei
Spiegelei
bewaar

Spiegelei

Een eitje bakken, eens is de eerste keer. En je moet het ooit een keer leren. Toch?

7 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

1 personen

1

middelgroot ei

10 g

ongezouten roomboter

1 mespunt

zout

Dit heb je nodig

  • kleine koekenpan met antiaanbaklaag (Ø 20 cm)

Een eitje bakken, eens is de eerste keer. En je moet het ooit een keer leren. Toch?

Aan de slag

1

Breek het ei voorzichtig boven een kommetje. De dooier moet heel blijven.

2

Laat de roomboter op middelhoog vuur smelten in een kleine koekenpan.

3

Laat het ei in de pan glijden zodra de boter is gesmolten en het schuim bijna weg is, voordat de boter begint de kleuren. Zet het vuur laag. Duw eventueel de dooier voorzichtig naar het midden met een spatel. Laat in ca. 4 min. het eiwit stollen. De dooier is nu nog vloeibaar, maar het wit net gestold. Bestrooi met het zout.