Roer met een garde de eieren met de olie en melk los in een ruime kom. Voeg de bloem, het zout en de suiker toe en roer tot een glad beslag.
Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep in het midden van de pan een soeplepel beslag. Draai de pan rond zodat het beslag uitloopt en de hele bodem van de koekenpan bedekt. Bak de pannenkoek ca. 3 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 2 min. Herhaal met de rest van het beslag en de boter.
Volkoren pannenkoeken
Een lekker ontbijt of een verrukkelijke lunch, van deze volkoren pannenkoeken krijg je geen genoeg!
- bereidingstipWij gebruikten een soeplepel van 125 ml en een pan van Ø 30 cm. Zo krijg je mooie dunne pannenkoeken. Gebruik per pannenkoek iets minder beslag als je een kleinere koekenpan hebt.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Volkoren pannenkoeken
Een lekker ontbijt of een verrukkelijke lunch, van deze volkoren pannenkoeken krijg je geen genoeg!

6 personen
295 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Roer met een garde de eieren met de olie en melk los in een ruime kom. Voeg de bloem, het zout en de suiker toe en roer tot een glad beslag.
Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep in het midden van de pan een soeplepel beslag. Draai de pan rond zodat het beslag uitloopt en de hele bodem van de koekenpan bedekt. Bak de pannenkoek ca. 3 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 2 min. Herhaal met de rest van het beslag en de boter.
bereidingstip:Wij gebruikten een soeplepel van 125 ml en een pan van Ø 30 cm. Zo krijg je mooie dunne pannenkoeken. Gebruik per pannenkoek iets minder beslag als je een kleinere koekenpan hebt.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
3 middelgrote eieren
1 el zonnebloemolie
500 ml volle melk
250 g volkorenmeel
1 tl zout
1 el kristalsuiker
6 tl ongezouten roomboter