Volkoren krentenbollen

Deze volkoren krentenbollen hebben extra veel vezels dankzij het volkorentarwemeel. Een lekkere, vezelrijke bol dus! Eet smakelijk.

345 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 15 min. oventijd / 2 uur 30 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Zorg dat de boter zacht is. Doe de krenten en rozijnen in een kom en giet er kokend water over, laat minimaal 30 min. wellen. Laat goed uitlekken en dep droog. Boen de halve citroen schoon en rasp de gele schil.

  2. Verwarm de melk en suiker in een steelpan op laag vuur tot lauwwarm (niet laten koken), haal van het vuur en voeg de gist toe. Zeef ondertussen het meel en het zout boven een mengkom van de staande mixer. Voeg ook de opgevangen vliesjes toe die bij het zeven vrijkomen.

  3. Giet de melk erbij, voeg de boter en het ei toe en roer met een houten lepel door elkaar. Kneed het deeg met de deeghaak 8-10 min. Voeg de gewelde krenten, rozijnen, kaneel en het citroenrasp toe en kneed nog 2 min.

  4. Haal het deeg uit de kom, kneed met de hand op een met bloem bestoven werkblad door en vorm er een bol van. Leg de bol in een ingevette kom en dek af met een theedoek. Laat 1 uur op een warme, tochtvrije plek rijzen tot dubbel volume.

  5. Verdeel het deeg in 8 porties (per 8 stuks) en vorm er bolletjes van. Verdeel de bollen over een met bakpapier beklede bakplaat en laat afgedekt met een theedoek 1 uur rusten.

  6. Verwarm de oven voor op 210 °C. Zet een ovenschaal met water onderin de oven, dit zorgt voor stoom. Bak de bolletjes 15-17 min. goudbruin. Besmeer ze direct na het bakken met wat roomboter.

Gerelateerde recepten

Volkoren krentenbollen

Deze volkoren krentenbollen hebben extra veel vezels dankzij het volkorentarwemeel. Een lekkere, vezelrijke bol dus! Eet smakelijk.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig