bewaar
Broodje met radijspesto, Zaanlander en radijsjes in ’t zuur
Broodje met radijspesto, Zaanlander en radijsjes in ’t zuur
bewaar

Broodje met radijspesto, Zaanlander en radijsjes in ’t zuur

Broodje pesto en oude kaas? Gebruik het groen van radijsjes voor een pesto en smeer royaal op deze Hollandse sandwich.

20 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

hazelnoten

2 bossen

radijs

4 el

appelciderazijn

1 tl

basterdsuiker

½ tl

zout

15 g

verse basilicum

6 plakken

Zaanlander oude kaas

1 teen

verse knoflook

3 el

olijfolie extra vierge

4

verse triomphe broodjes

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hakmolen

Broodje pesto en oude kaas? Gebruik het groen van radijsjes voor een pesto en smeer royaal op deze Hollandse sandwich.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de hazelnoten 5 min. Laat afkoelen op een bord.

2

Snijd het blad van de radijs en was het goed. Gooi eventuele gele blaadjes weg. Maak de radijs schoon en snijd ze in heel dunne plakjes. Roer de azijn, suiker en het zout in een kom en doe hier de radijsplakjes bij. Roer goed door, zodat alle plakjes bedekt zijn met het azijnmengsel. Laat het 10-15 min. marineren

3

Doe ondertussen het radijsblad, basilicum, de hazelnoten, ⅓ van de plakken kaas, de knoflook en de olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Laat 1 el radijsplakjes per persoon uitlekken. Doe de rest van de radijsplakjes in een afsluitbare pot. Snijd de broodjes open en besmeer beide zijden met 1 el pesto, leg er een plak kaas op en verdeel de uitgelekte radijsplakjes erover.

tip

bewaartipDe plakjes ingemaakte radijs zijn 2 weken houdbaar in een afgesloten pot in de koelkast. Zorg dat ze onder appel- ciderazijn staan, giet er eventueel wat meer bij.