bewaar
Kruidensteeltjeszout
Kruidensteeltjeszout
bewaar

Kruidensteeltjeszout

Kruidenzout is een fantastische smaakmaker! Plus: zo heb je nog wat aan je kruidensteeltjes. Handig!

5 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

20 porties

10 g

verse kruiden

100 g

grof zeezout

Dit heb je nodig

  • staafmixer met bakje

Kruidenzout is een fantastische smaakmaker! Plus: zo heb je nog wat aan je kruidensteeltjes. Handig!

Aan de slag

1

Maal de gemixte steeltjes van verse zachte kruiden (zoals basilicum, platte peterselie, salie, munt of dille) zeer fijn in het bakje van de staafmixer. Voeg het zeezout toe en maal tot het zout iets fijner is en mooi gemengd met de kruiden.

2

Doe in een schone, afsluitbare pot. Het zout is gelijk te gebruiken, maar na een week is het op z’n lekkerst. Het zout is ca. 6 maanden houdbaar.