Krui­den­steel­tjes­zout

Kruidenzout is een fantastische smaakmaker! Plus: zo heb je nog wat aan je kruidensteeltjes. Handig!

(0) waardeer
bijgerecht Kruidenzout is een fantastische smaakmaker! Plus: zo heb je nog wat aan je kruidensteeltjes. Handig! 20 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met bakje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maal de gemixte steeltjes van verse zachte kruiden (zoals basilicum, platte peterselie, salie, munt of dille) zeer fijn in het bakje van de staafmixer. Voeg het zeezout toe en maal tot het zout iets fijner is en mooi gemengd met de kruiden.
  2. Doe in een schone, afsluitbare pot. Het zout is gelijk te gebruiken, maar na een week is het op z’n lekkerst. Het zout is ca. 6 maanden houdbaar.

Advertentie

Kruidensteeltjeszout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­den­steel­tjes­zout

1
1
  • 10 g verse kruiden

Maal de gemixte steeltjes van verse zachte kruiden (zoals basilicum, platte peterselie, salie, munt of dille) zeer fijn in het bakje van de staafmixer.

2
2
  • 100 g grof zeezout

Voeg het zeezout toe en maal tot het zout iets fijner is en mooi gemengd met de kruiden.

3
3

Doe in een schone, afsluitbare pot. Het zout is gelijk te gebruiken, maar na een week is het op z’n lekkerst. Het zout is ca. 6 maanden houdbaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.