bewaar
Empanada’s met spruitjes & gehakt
Empanada’s met spruitjes & gehakt
bewaar

Empanada’s met spruitjes & gehakt

Empanada's kun je ongebakken invriezen; op de dag zelf bak je ze al in 20 min. af in de oven.

45 min. bereiden
20 min. oventijd
1 uur wachten
redelijk pittig
0waarderingen

Ingrediënten

300 g

ongezouten roomboter

570 g

tarwebloem

260 g

roomkaas

3 el

azijn

2 tl

bakpoeder

2 el

water

1 tl

zout

2

middelgrote uien

1 teen

knoflook

30 g

jalapeñoplakjes in pot

350 g

geschoonde spruitjes

1 el

milde olijfolie

300 g

rundergehakt

1 tl

milde paprikapoeder

200 g

fijngesneden prei

40 g

pijnboompitten

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • vershoudfolie

  • deegroller

  • uitsteekrondje (Ø 12 cm)

Empanada's kun je ongebakken invriezen; op de dag zelf bak je ze al in 20 min. af in de oven.

Aan de slag

1

Snijd de boter in stukjes en maal in de keukenmachine met de bloem, roomkaas, azijn, bakpoeder, het water en het zout tot een samenhangend deeg. Wikkel in vershoudfolie, druk plat en laat 1 uur rusten in de koelkast.

2

Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook en de jalapeñoplakjes heel fijn. Snijd de spruitjes in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg het gehakt en de paprikapoeder toe en bak op middelhoog vuur in 5 min. rul. Roer de spruiten en de prei erdoor en bak nog 5 min. Roer de pijnboompitten en jalapeño erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat ca. 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

3

Verwarm de oven voor op 225 °C. Kneed het deeg kort door. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik. Steek er met het uitsteekrondje 30 rondjes uit. Schep een eetlepel van het spruitmengsel op elk rondje, bestrijk de randjes met wat water. Vouw het deeg tot halve maantjes en druk de randen dicht.

4

Klop het ei los en bestrijk de empanada’s ermee. Bak ca. 20 min. in de oven.