bewaar
Spruitjes-preistamppot met gehaktballen
Spruitjes-preistamppot met gehaktballen
bewaar

Spruitjes-preistamppot met gehaktballen

Doe-het-zelf-gehaktballen: heerlijk!

25 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

2 personen

250 g

gemengd gehakt gekruid

1

middelgroot ei

1½ tl

mosterd

200 g

fijngesneden prei

20 g

ongezouten roomboter

600 g

stamppot aardappelen

200 g

geschoonde spruitjes

100 g

AH Biologisch cottage cheese

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Doe-het-zelf-gehaktballen: heerlijk!

Aan de slag

1

Meng het gehakt met het ei, de mosterd en de helft van de prei. Draai er met vochtige handen 2 ballen van. Verhit de boter in de braadpan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak de gehaktballen in 20 min. gaar. Keer regelmatig.

2

Zet ondertussen de aardappelen op in een ruime pan water. Kook ze in 15 min. gaar. Voeg na 8 min. de spruitjes toe. Voeg de laatste minuut de rest van de prei toe.

3

Giet de aardappelen, spruitjes en prei af en vang een ½ kopje kookvocht op (per 2 personen). Voeg de cottagecheese en het opgevangen kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot en gehaktballen over de borden.

serveertipLekker met extra mosterd.