Spruitjes-preistamppot met gehaktballen
Doe-het-zelf-gehaktballen: heerlijk!

Advertentie
Ingrediënten
- 250 g gemengd gehakt gekruid
- 1 middelgroot ei
- 1½ tl mosterd
- 200 g fijngesneden prei
- 20 g ongezouten roomboter
- 600 g stamppot aardappelen
- 200 g geschoonde spruitjes
- 100 g AH Biologisch cottage cheese
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Meng het gehakt met het ei, de mosterd en de helft van de prei. Draai er met vochtige handen 2 ballen van. Verhit de boter in de braadpan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak de gehaktballen in 20 min. gaar. Keer regelmatig.
- Zet ondertussen de aardappelen op in een ruime pan water. Kook ze in 15 min. gaar. Voeg na 8 min. de spruitjes toe. Voeg de laatste minuut de rest van de prei toe.
- Giet de aardappelen, spruitjes en prei af en vang een ½ kopje kookvocht op (per 2 personen). Voeg de cottagecheese en het opgevangen kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot en gehaktballen over de borden.
serveertip:
Lekker met extra mosterd.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 850 kcal
- eiwit 45 g
- koolhydraten 69 g
-
vet 41 g
waarvan verzadigd 19 g - natrium 680 mg
- vezels 13 g
Ook te zien in
Spruitjes-preistamppot met gehaktballen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spruitjes-preistamppot met gehaktballen
- 250 g gemengd gehakt gekruid
- 1 middelgroot ei
- 1½ tl mosterd
- 100 g fijngesneden prei
Meng het gehakt met het ei, de mosterd en de prei. Draai er met vochtige handen 2 ballen van.
- 20 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in de braadpan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin.
Draai het vuur laag en bak de gehaktballen in 20 min. gaar. Keer regelmatig.
- 600 g stamppot aardappelen
Zet ondertussen de aardappelen op in een ruime pan water. Kook ze in 15 min. gaar.
- 200 g geschoonde spruitjes
- 100 g fijngesneden prei
Voeg na 8 min. de spruitjes toe. Voeg de laatste minuut de rest van de prei toe.
Giet de aardappelen, spruitjes en prei af en vang een ½ kopje kookvocht op (per 2 personen).
- 100 g AH Biologisch cottage cheese
Voeg de cottagecheese en het opgevangen kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot en gehaktballen over de borden.
serveertip:
Lekker met extra mosterd.