Spruit­jes-prei­stamp­pot met ge­hakt­bal­len

Doe-het-zelf-gehaktballen: heerlijk!

(10) waardeer
hollands hoofdgerecht Doe-het-zelf-gehaktballen: heerlijk! 2 personen
4 10

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng het gehakt met het ei, de mosterd en de helft van de prei. Draai er met vochtige handen 2 ballen van. Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak de gehaktballen in 20 min. gaar. Keer regelmatig.
  2. Zet ondertussen de aardappelen op in een ruime pan water. Kook ze in 15 min. gaar. Voeg na 8 min. de spruitjes toe. Voeg de laatste minuut de rest van de prei toe.
  3. Giet de aardappelen, spruitjes en prei af en vang een ½ kopje kookvocht op. Voeg de cottage cheese en het opgevangen kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot en gehaktballen over de borden.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

serveertip:

Lekker met extra mosterd.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 850 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 6 2018

Spruitjes-preistamppot met gehaktballen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spruit­jes-prei­stamp­pot met ge­hakt­bal­len

1
1
  • 250 g gehaktballen gehakt rund-kalf gekruid
  • 1 ei
  • 1½ tl mosterd
  • 100 g fijngesneden prei
  • 20 g boter

Meng het gehakt met het ei, de mosterd en de helft van de prei. Draai er met vochtige handen 2 ballen van. Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin.

2
2

Draai het vuur laag en bak de gehaktballen in 20 min. gaar. Keer regelmatig.

3
3
  • 600 g stamppot aardappelen

Zet ondertussen de aardappelen op in een ruime pan water. Kook ze in 15 min. gaar.

4
4
  • 200 g geschoonde spruitjes
  • 100 g fijngesneden prei

Voeg na 8 min. de spruitjes toe. Voeg de laatste minuut de prei toe.

5
5

Giet de aardappelen, spruitjes en prei af en vang een ½ kopje kookvocht op.

6
6
  • 100 g AH cottage cheese

Voeg de cottage cheese en het opgevangen kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot puree.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot en gehaktballen over de borden.

serveertip:

Lekker met extra mosterd.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.