Ve­gan meal­prep met pul­led oats, zoe­te aard­ap­pel en pit­ti­ge to­ma­ten­saus

Feeling hot, hot, hot! Van deze spicy vegan mealprep krijgt iedereen het warm.

(4) waardeer
hoofdgerecht Feeling hot, hot, hot! Van deze spicy vegan mealprep krijgt iedereen het warm. 6 stuks
4 4

Advertentie

Ingrediënten

6 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ca. 1 cm.
  2. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui 3 min op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak 1 min. mee. Voeg de pulled oats toe en roerbak 6 min. Voeg de tomatenblokjes toe.
  3. Voeg de kaneel, komijn en suiker toe. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Voeg de zoete-aardappelblokjes toe. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 20 min. koken.

combinatietip:

Lekker met rijst voor een volwaardige maaltijd.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht na het afkoelen invriezen en 3 maanden bewaren in de vriezer. Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in het bakje, zodat de saus bij het vriezen kan uitzetten zonder dat je diepvriesbakje barst. De saus warm je weer op door het al roerend op laag vuur aan de kook te brengen.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 37 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
januari 2020

Vegan mealprep met pulled oats, zoete aardappel en pittige tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan meal­prep met pul­led oats, zoe­te aard­ap­pel en pit­ti­ge to­ma­ten­saus

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 750 g zoete aardappelen

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ca. 1 cm.

2
2
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui 3 min op middelhoog vuur.

3
3
  • ½ tl chilivlokken
  • 175 g pulled oats naturel

Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak 1 min. mee. Voeg de pulled oats toe en roerbak 6 min.

4
4
  • 800 g Mutti polpa in blik

Voeg de tomatenblokjes toe.

5
5
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ el fijne kristalsuiker

Voeg de kaneel, komijn en suiker toe. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Voeg de zoete-aardappelblokjes toe.

6
6

Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 20 min. koken.

combinatietip:

Lekker met rijst voor een volwaardige maaltijd.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht na het afkoelen invriezen en 3 maanden bewaren in de vriezer. Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in het bakje, zodat de saus bij het vriezen kan uitzetten zonder dat je diepvriesbakje barst. De saus warm je weer op door het al roerend op laag vuur aan de kook te brengen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.