bewaar
Vegan mealprep met pulled oats, zoete aardappel en pittige tomatensaus
Vegan mealprep met pulled oats, zoete aardappel en pittige tomatensaus
bewaar

Vegan mealprep met pulled oats, zoete aardappel en pittige tomatensaus

Feeling hot, hot, hot! Van deze spicy vegan mealprep krijgt iedereen het warm.

35 min. bereiden
licht pittig
9waarderingen

Ingrediënten

6 porties

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

750 g

zoete aardappel

2 el

milde olijfolie

½ tl

chilivlokken

175 g

pulled oats naturel

800 g

Mutti polpa in blik

1 tl

gemalen kaneel

1 tl

gemalen komijn

½ el

fijne kristalsuiker

Feeling hot, hot, hot! Van deze spicy vegan mealprep krijgt iedereen het warm.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ca. 1 cm.

2

Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui 3 min op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak 1 min. mee. Voeg de pulled oats toe en roerbak 6 min. Voeg de tomatenblokjes toe.

3

Voeg de kaneel, komijn en suiker toe. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Voeg de zoete-aardappelblokjes toe. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 20 min. koken.

bewaartipJe kunt dit gerecht na het afkoelen invriezen en 3 maanden bewaren in de vriezer. Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in het bakje, zodat de saus bij het vriezen kan uitzetten zonder dat je diepvriesbakje barst. De saus warm je weer op door het al roerend op laag vuur aan de kook te brengen.

combinatietipLekker met rijst voor een volwaardige maaltijd.