bewaar
Vegan stoof van spitskool in tomatensaus en olijven
Vegan stoof van spitskool in tomatensaus en olijven
bewaar

Vegan stoof van spitskool in tomatensaus en olijven

Vegan stoof maken? Goed idee! Dat doe je met tomatensaus, olijven en spitskool. Creëer extra smaak met misopasta en serveer met bulgur.

15 min. bereiden
30 min. wachten
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

AH Biologisch bulgur

2

middelgrote uien

3 tenen

knoflook

2 el

milde olijfolie

1 tl

venkelzaad

½ tl

chilivlokken

400 g

linzen in blik

1

spitskool

70 g

Taggia olijven

1½ el

misopasta

800 g

Mutti polpa in blik

200 ml

water

Dit heb je nodig

  • grote stoofpan

Aan de slag

1

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een stoofpan en fruit de ui 5 min. Voeg de knoflook, het venkelzaad en de chilivlokken toe en bak 2 min. mee.

3

Spoel ondertussen de linzen schoon onder koud stromend water en snijd de spitskool in de lengte in 4 parten.  

4

Voeg de linzen, olijven, 2 el (per 4 personen) olie uit het potje olijven, miso en polpa toe en roer goed tot de miso is opgelost. Verdeel de parten spitskool over de saus, schenk het water erbij en laat met de deksel op de pan op laag vuur 30 min. stoven. Keer de parten halverwege om en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de bulgur.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan stoof van spitskool in tomatensaus en olijven

Vegan stoof maken? Goed idee! Dat doe je met tomatensaus, olijven en spitskool. Creëer extra smaak met misopasta en serveer met bulgur.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig