bewaar
Koolhydraatarm pindakaasbrood
Koolhydraatarm pindakaasbrood
bewaar

Koolhydraatarm pindakaasbrood

Pindakaaslovers opgelet! Dit pindakaasbrood is supermakkelijk om te maken én koolhydraatarm.

10 min. bereiden
40 min. oventijd
1 uur wachten
54waarderingen

Ingrediënten

12 porties

4

middelgrote eieren

350 g

100% pindakaas met stukjes pinda's

16 g

bakpoeder

100 ml

karnemelk

½ el

koek- en speculaaskruiden

1 el

vloeibare honing

200 g

hüttenkäse

Dit heb je nodig

  • bakblik 25 cm (ingevet)

Pindakaaslovers opgelet! Dit pindakaasbrood is supermakkelijk om te maken én koolhydraatarm.

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180°C. Mix met een handmixer de eieren door de pindakaas. Voeg de bakpoeder, karnemelk, kruiden en honing toe en mix tot een homogeen beslag. Verdeel over het ingevette bakblik en bak het pindakaasbrood in 30 min. gaar in het midden van de oven. Snijd in plakken en besmeer met de hüttenkäse.

tip

bewaartipWil je dit pindakaasbrood lang bewaren? Snijd het brood dan in plakken en vries de plakken los van elkaar in. Ook lekker geroosterd.

Koolhydraatarm pindakaasbrood

Instructievideo - 00:24 min.