bewaar
Pancake cereal
Pancake cereal
bewaar

Pancake cereal

Luxe maar gezonde pannekoekjes met frambozen en ricotta. Perfect voor het weekend én doordeweeks.

25 min. bereiden
10 min. wachten
1waarderingen

Ingrediënten

2 personen

125 g

diepvries framboos

100 g

volkoren tarwemeel

2 tl

koek- en speculaaskruiden

½ tl

bakpoeder

2

middelgrote eieren

100 ml

halfvolle melk

2 el

zonnebloemolie

100 g

ricotta

2 el

vloeibare honing

Dit heb je nodig

  • bakkwastje

  • spuitzak

Luxe maar gezonde pannekoekjes met frambozen en ricotta. Perfect voor het weekend én doordeweeks.

Aan de slag

1

Laat de frambozen ontdooien. Doe het meel, de koek- & speculaaskruiden en het bakpoeder in een grote kom. Roer eventuele klontjes los met een vork. Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad.

2

Bestrijk een grote hapjespan met antiaanbaklaag met behulp van de bakkwast met een ½ el olie en verhit de pan op middelhoog vuur. Schep het beslag in de spuitzak en knip het puntje van de zak er zo klein mogelijk af. Spuit met ¼ van het beslag pannenkoekjes van (diameter) 2 cm in de pan en bak 3-4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Bak zo nog 3 porties pannenkoekjes met de rest van de olie en de rest van het beslag.

3

Prak ondertussen de frambozen met een vork deels fijn. Verdeel de pannenkoekjes over kommen. Verdeel er wat ricotta en de frambozen over. Besprenkel met honing.

serveertipLekker en mooi met een takje munt!

dieettipDe honing staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl. Wil je de pancake cereals helemaal gezond houden, laat de honing dan weg.

Pancake cereal

Instructievideo - 00:31 min.