bewaar
Fishpie met aardappel­puree en groene kruiden
Fishpie met aardappel­puree en groene kruiden
bewaar

Fishpie met aardappel­puree en groene kruiden

Oh my, oh my, wie heeft er zin in fishpie? Verstop verse groente en kabeljauw onder een aardappeldakje en schuif het in de oven. Zo gedaan!

25 min. bereiden
30 min. oventijd
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

diepvries tuinerwten met wortelen

400 g

diepvries kabeljauw

1 kg

AH BASIC iets kruimige aardappelen

20 g

verse Italiaanse kruidenmix

2

middelgrote uien

200 ml

De Zaanse Hoeve halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Oh my, oh my, wie heeft er zin in fishpie? Verstop verse groente en kabeljauw onder een aardappeldakje en schuif het in de oven. Zo gedaan!

Aan de slag

1

Laat de tuinerwtjes met worteltjes en de kabeljauw ontdooien. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd ondertussen de blaadjes van de oregano, salie en tijm uit de Italiaanse kruidenmix heel fijn. Voeg de takjes rozemarijn toe aan het kookwater van de aardappelen.

3

Snijd de uien in dunne halve ringen. Verwarm de melk.

4

Giet de aardappelen af, verwijder de rozemarijn en stamp de aardappelen met de pureestamper fijn. Voeg de helft van de fijngesneden kruiden en de melk toe.

5

Breek de vis in stukken en meng met de rest van de kruiden, de ui en de tuinerwten met wortelen. Verdeel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover en bak in ca. 30 min. in de oven.