Appel bundtcake
Tulband, bundtcake... hoe je deze cake ook noemt, hij is lekkerrrrr!

Advertentie
Ingrediënten
- 250 g patentbloem
- 120 g volkoren tarwemeel
- 1½ tl bakpoeder
- 1 tl gemalen kaneel
- ½ tl baksoda
- ½ tl zout
- 250 g rietsuiker
- 250 ml Apple Bandit cider classic apple
- 180 ml zonnebloemolie
- 190 g AH Biologisch appelmoes 0%
- 4 middelgrote eieren
- ½ citroen
- 75 g poedersuiker
Keukenspullen
- garde
- tulbandvorm (ingevet en met bloem bestrooid)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de bloem en het tarwemeel in een kom met de bakpoeder, kaneel, baksoda en het zout.
- Meng de rietsuiker, appelcider, zonnebloemolie, appelmoes en eieren in een andere kom met een garde. Voeg het bloemmengsel al roerend met een spatel toe aan het eimengsel en doe in de tulbandvorm. Bak in 45 min. gaar in de oven. Laat 5 min. afkoelen en stort op een schaal. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Pers de citroen uit. Meng 3 tl citroensap (per 12 personen) met de poedersuiker tot glazuur. Verdeel over de cake zodat het langs de zijkant druipt.
bereidingstip:
Je kunt de cake 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt buiten de koelkast. Maak het glazuur voordat je de cake serveert.
serveertip:
Versier eventueel met zilveren parels.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 390 kcal
- eiwit 6 g
-
koolhydraten 51 g
waarvan suikers 24 g -
vet 17 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 160 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Appel bundtcake
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Appel bundtcake
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 250 g patentbloem
- 120 g volkoren tarwemeel
- 1½ tl bakpoeder
- 1 tl gemalen kaneel
- ½ tl baksoda
- ½ tl zout
Meng de bloem en het tarwemeel in een kom met de bakpoeder, kaneel, baksoda en het zout.
- 250 g rietsuiker
- 250 ml Apple Bandit cider classic apple
- 180 ml zonnebloemolie
- 190 g AH Biologisch appelmoes 0%
- 4 middelgrote eieren
Meng de rietsuiker, appelcider, zonnebloemolie, appelmoes en eieren in een andere kom met een garde.
Voeg het bloemmengsel al roerend met een spatel toe aan het eimengsel en doe in de tulbandvorm.
Bak in 45 min. gaar in de oven. Laat 5 min. afkoelen en stort op een schaal. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- ½ citroen
- 75 g poedersuiker
Pers de citroen uit. Meng 3 tl citroensap (per 12 personen) met de poedersuiker tot glazuur. Verdeel over de cake zodat het langs de zijkant druipt.
bereidingstip:
Je kunt de cake 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt buiten de koelkast. Maak het glazuur voordat je de cake serveert.
serveertip:
Versier eventueel met zilveren parels.