Spi­na­zie­muf­fins

Groente eten wordt een feestje voor de kids met deze groentecupcakes.

  • tussendoortje
  • 12 stuks
  • 180 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(1) waardeer
tussendoortje Groente eten wordt een feestje voor de kids met deze groentecupcakes. 12 stuks
1 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes
  • 12 papieren muffinvormpjes
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de papieren vormpjes in de holletjes van de cupcakevorm.
  2. Doe het volkorenmeel, bakpoeder, de kaneel, baksoda en een snuf zout in een grote kom.
  3. Meng de melk, honing, banaan, spinazie, zonnebloemolie en het ei in een keukenmachine tot een glad mengsel. Giet het spinaziemengsel bij het meel en meng goed. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Laat in ca. 20 min. gaar worden in de oven. Laat afkoelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2018

Spinaziemuffins

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­muf­fins

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de papieren vormpjes in de holletjes van de cupcakevorm.

2
2
  • 180 g volkoren tarwemeel
  • 1½ tl bakpoeder
  • 1 tl gemalen kaneel
  • ½ tl baksoda

Doe het volkorenmeel, bakpoeder, de kaneel, baksoda en een snuf zout in een grote kom.

3
3
  • 70 ml halfvolle melk
  • 100 g vloeibare honing
  • 1 banaan
  • 225 g diepvries bladspinazie deelblokjes
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 1 middelgroot ei

Meng de melk, honing, banaan, spinazie, zonnebloemolie en het ei in een keukenmachine tot een glad mengsel.

4
4

Giet het spinaziemengsel bij het meel en meng goed.

5
5

Verdeel het mengsel over de vormpjes. Laat in ca. 20 min. gaar worden in de oven. Laat afkoelen.

6
6
  • 1 el roomkaas light
  • 24 krenten
  • 2 amandelstiften

Maak met de roomkaas en de krenten oogjes en met de amandelstiften tanden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.