bewaar
Spinaziemuffins
Spinaziemuffins
bewaar

Spinaziemuffins

Groente eten wordt een feestje voor de kids met deze groentecupcakes.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

180 g

volkoren tarwemeel

1½ tl

bakpoeder

1 tl

gemalen kaneel

½ tl

baksoda

70 ml

halfvolle melk

100 g

vloeibare honing

1

banaan

225 g

diepvries bladspinazie deelblokjes

80 ml

zonnebloemolie

1

middelgroot ei

1 el

roomkaas light

24

krenten

2

amandelstiften

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes

  • papieren muffinvormpjes

  • keukenmachine

Groente eten wordt een feestje voor de kids met deze groentecupcakes.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de papieren vormpjes in de holletjes van de cupcakevorm.

2

Doe het volkorenmeel, bakpoeder, de kaneel, baksoda en een snuf zout in een grote kom.

3

Meng de melk, honing, banaan, spinazie, zonnebloemolie en het ei in een keukenmachine tot een glad mengsel. Giet het spinaziemengsel bij het meel en meng goed. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Laat in ca. 20 min. gaar worden in de oven. Laat afkoelen.