bewaar
Vega Wellington
Vega Wellington
bewaar

Vega Wellington

Een lust voor mond én ogen door de combinatie van de prachtige, paarse ube met de hartige geitenkaas, tomaatjes en de zachte saliesmaak. Daar wil je zeker nóg een stukje van.

30 min. bereiden
35 min. oventijd
36waarderingen

Ingrediënten

8 personen

750 g

zoete aardappel

500 g

ube

200 g

zachte geitenkaas

25 g

verse bieslook

1

citroen

100 g

semi-gedroogd cherrytomaatje

50 g

gerookte amandelen

2 tl

gedroogde salie

270 g

vers bladerdeeg

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakkwast

Een lust voor mond én ogen door de combinatie van de prachtige, paarse ube met de hartige geitenkaas, tomaatjes en de zachte saliesmaak. Daar wil je zeker nóg een stukje van.

Aan de slag

1

Verhit de oven voor op 200 °C. Prik met een vork rondom gaatjes in de zoete en ube-aardappelen, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven (afhankelijk van de dikte) in 35-40 min. gaar. Neem uit de oven, halveer de aardappelen in de lengte en laat 15 min. afkoelen.

2

Verkruimel ondertussen de geitenkaas, snijd de bieslook fijn, boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de semi-gedroogde cherrytomaten in stukjes en hak de amandelen grof.

3

Verwijder de schil van de zoete aardappel. Meng met een vork het oranje vruchtvlees met de bieslook, peper en zout tot een puree. Verwijder ook de schil van de ube-aardappelen en meng het paarse vruchtvlees met de salie, het citroenrasp, peper en zout tot een puree.

4

Leg het bladerdeeg met het bakpapier op de bakplaat. Verdeel de helft van de zoete-aardappelpuree in de lengte over de onderste helft van het bladerdeeg. Zorg dat het mengsel overal even hoog is. Laat de randen vrij. Verdeel de helft van de tomaten en de helft van de geitenkaas gelijkmatig over de puree. Verdeel daarover de ube-puree, de rest van de tomaten, geitenkaas en de rest van de zoete-aardappelpuree.

5

Vouw het deeg over het aardappel- mengsel heen dicht en druk de randen rondom aan met een vork. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los en bestrijk met de bakkwast de bovenkant en zijkanten van het deeg met het ei. Bak de vega Wellington in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met de amandelen.

tip

variatietipKun je geen ube vinden? Je kunt het ook helemaal met zoete aardappel maken of vervangen met rode biet. De bieten moeten wel langer gepoft worden (afhankelijk van de grootte) zeker 1-1,5 uur zodat ze goed zacht worden en je er een mooie puree van kan maken.

bereidingstipJe kunt de semi-gedroogde cherrytomaten ook vervangen door AH semi-gedroogde tomaten (potje 295 g).