Ge­gril­de se­sam-hal­lou­mi­spies­jes met pom­poen & sel­de­rij­cous­cous

De gegrilde halloumi en geroosterde pompoen geven dit gerecht hun heerlijke smaak. Erbij frisse selderijcouscous.

(1) waardeer
hoofdgerecht De gegrilde halloumi en geroosterde pompoen geven dit gerecht hun heerlijke smaak. Erbij frisse selderijcouscous. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • 8 satéprikkers
  • grillpan
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in parten. Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 x 2 cm. Meng de ui en ¾ van de paprika met de pompoenblokjes, baharat en ⅕ van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
  2. Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk er het kokend water over. Dek af en laat 10 min. staan.
  3. Snijd de halloumi in 24 gelijke blokjes (per 4 personen). Meng de halloumiblokjes met ⅕ van de olie en rol vervolgens door het sesamzaad. Rijg de rest van de paprikastukjes en halloumiblokjes om en om aan de satéprikkers.
  4. Verhit de grillpan en besmeer met een ½ el olie (per 4 personen). Gril de spiesjes in 4-5 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin.
  5. Snijd ondertussen de selderij fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de yoghurt met 1 el citroensap (per 4 personen), peper en eventueel zout.
  6. Roer de couscous los met een vork en schep om met de rest van de olie, de geroosterde groente, selderij en 1 tl citroenrasp (per 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Verdeel de couscous over borden en verdeel de spiesjes erover. Serveer de citroenyoghurt erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 46 2019

Gegrilde sesam-halloumispiesjes met pompoen & selderijcouscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de se­sam-hal­lou­mi­spies­jes met pom­poen & sel­de­rij­cous­cous

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 Biologische rode uien
  • 2 rode paprika's

Snijd de uien in parten. Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 x 2 cm.

3
3
  • 400 g pompoenblokjes
  • 4 g baharat
  • 1 el milde olijfolie

Meng de ui en ¾ van de paprika met de pompoenblokjes, baharat en de olie.

4
4

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.

5
5
  • 300 g couscous
  • 350 ml kokend water

Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk er het kokend water over. Dek af en laat 10 min. staan.

6
6
  • 225 g halloumi kaas
  • 1 el milde olijfolie
  • 25 g sesamzaad

Snijd de halloumi in 24 gelijke blokjes (per 4 personen). Meng de halloumiblokjes met de olie en rol vervolgens door het sesamzaad.

7
7

Rijg de rest van de paprikastukjes en halloumiblokjes om en om aan de satéprikkers.

8
8
  • ½ el milde olijfolie

Verhit de grillpan en besmeer met de olie. Gril de spiesjes in 4-5 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin.

9
9
  • 20 g verse selderij
  • 1 biologische citroen

Snijd ondertussen de selderij fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

10
10
  • 170 g Griekse yoghurt

Meng de yoghurt met 1 el citroensap (per 4 personen), peper en eventueel zout.

11
11
  • 2½ el milde olijfolie

Roer de couscous los met een vork en schep om met de rest van de olie, de geroosterde groente, selderij en 1 tl citroenrasp (per 4 personen).

12
12

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

13
13

Verdeel de couscous over borden en verdeel de spiesjes erover. Serveer de citroenyoghurt erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.