bewaar
Gegrilde varkenshaasspiesen met couscous & witte-kaasdip
Gegrilde varkenshaasspiesen met couscous & witte-kaasdip
bewaar

Gegrilde varkenshaasspiesen met couscous & witte-kaasdip

De gegrilde spiesjes eet je samen met de couscous en een zelfgemaakte dip van witte kaas, yoghurt en munt.

30 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

couscous

400 ml

kokend water

4 el

milde olijfolie

300 g

sperziebonen

540 g

varkenshaas

2

AH Biologisch rode uien

2

groene paprika's

15 g

verse munt

200 g

witte kaas

150 g

Griekse yoghurt

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • satéprikkers

De gegrilde spiesjes eet je samen met de couscous en een zelfgemaakte dip van witte kaas, yoghurt en munt.

Aan de slag

1

Doe de couscous in een kom en schenk er het water over. Dek af en laat 10 min. staan. Roer los met een vork en schep om met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.

2

Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de sperziebonen en kook in 3 min. beetgaar. Giet af.

3

Snijd de varkenshaas in blokjes van 2 cm en schep om met ¼ van de olie, peper en eventueel zout. Rijg de varkenshaas aan de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de spiesen in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

4

Snijd ondertussen de uien in parten. Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van 1 cm. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de ui, paprika en sperziebonen 5 min. op middelhoog vuur.

5

Snijd de munt fijn. Verkruimel de witte kaas en meng met de yoghurt en de helft van de munt. Breng op smaak met peper.

6

Verdeel de couscous en groente over diepe borden, leg de spiesen op de couscous en bestrooi met de rest van de munt. Serveer de kaasdip erbij.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box recept.