bewaar
Gegrilde varkenshaas & kruidige couscous met snijbonen en ui
Gegrilde varkenshaas & kruidige couscous met snijbonen en ui
bewaar

Gegrilde varkenshaas & kruidige couscous met snijbonen en ui

Een zomers gerecht met de smaken van de Méditerranée.

20 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

couscous

1 el

Euroma Original spices by Jonnie Boer baharat kruidenmix

550 ml

kokend water

2

rode uien

5 el

arachideolie

400 g

varkenshaas

400 g

verse snijbonen

20 g

verse selderij

Dit heb je nodig

  • grillpan

Een zomers gerecht met de smaken van de Méditerranée.

Aan de slag

1

Doe de couscous met een ½ el baharat in een diepe kom en schenk er er 350 ml kokend water over. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 10 min. wellen. Snijd de ui in dunne halve ringen en doe in een kommetje. Schenk er de rest van het kokende water over en laat 10 min. staan.

2

Meng ondertussen 2 el olie met de rest van de baharat en zout en bestrijk de varkenshaas rondom met het mengsel. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in ca. 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

3

Snijd ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd in schuine stukken van 2 cm. Kook 8 min. in water met zout beetgaar en giet af.

4

Snijd de selderij fijn. Roer de couscous los met een vork en meng de selderij en de rest van de olie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat de ui uitlekken en meng met de snijbonen door de couscous. Snijd de varkenshaas in plakken en verdeel over de couscous.