Broc­co­li­rösti met ve­gas­chnit­zel & kom­kom­mer­sa­la­de

AGV’tje met een twist. Röstirondjes met extra groente. De sla en vegaschnitzel maken het gerecht helemaal af.

(1) waardeer
hoofdgerecht AGV’tje met een twist. Röstirondjes met extra groente. De sla en vegaschnitzel maken het gerecht helemaal af. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd in halve plakjes.
  2. Doe de broccolirijst samen met de rösti en peterselie in een grote kom. Breek de eieren erboven. Meng tot een samenhangend mengsel en breng op smaak met het citroenrasp, peper en eventueel zout. Vorm 3 röstirondjes van Ø 10 cm per persoon. Verdeel de rösti over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de rösti in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 25 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege.
  3. Verhit ondertussen de olie in de grote koekenpan en bak de schnitzels 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  4. Snijd de komkommers in plakjes en meng met de salade en romige dressing. Breng op smaak met peper.
  5. Verdeel de röstirondjes, schnitzels met citroenplakjes en salade over de borden.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 925 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 57 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 42 2019

Broccolirösti met vegaschnitzel & komkommersalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li­rösti met ve­gas­chnit­zel & kom­kom­mer­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 15 g verse krulpeterselie
  • 1 biologische citroen

Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd in halve plakjes.

3
3
  • 400 g broccolirijst
  • 1 kg gekruide rösti
  • 4 middelgrote eieren

Doe de broccolirijst samen met de rösti en peterselie in een grote kom. Breek de eieren erboven.

4
4

Meng tot een samenhangend mengsel en breng op smaak met het citroenrasp, peper en eventueel zout. Vorm 3 röstirondjes van Ø 10 cm per persoon.

5
5

Verdeel de rösti over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de rösti in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 25 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege.

6
6
  • 2 el milde olijfolie
  • 400 g vegetarische schnitzels

Verhit ondertussen de olie in de grote koekenpan en bak de schnitzels 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

7
7
  • 2 midi komkommers
  • 300 g salademix
  • 100 g romige dressing

Snijd de komkommers in plakjes en meng met de salade en romige dressing. Breng op smaak met peper.

8
8

Verdeel de röstirondjes, schnitzels met citroenplakjes en salade over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.