bewaar
Broccolirösti met vegaschnitzel & komkommersalade
Broccolirösti met vegaschnitzel & komkommersalade
bewaar

Broccolirösti met vegaschnitzel & komkommersalade

AGV’tje met een twist. Röstirondjes met extra groente. De sla en vegaschnitzel maken het gerecht helemaal af.

30 min. bereiden
25 min. oventijd
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

verse krulpeterselie

1

biologische citroen

400 g

broccolirijst

1 kg

gekruide rösti

4

middelgrote eieren

2 el

milde olijfolie

400 g

vegetarische schnitzel

2

midi komkommers

300 g

salademix

100 g

romige dressing

Dit heb je nodig

  • bakpapier

AGV’tje met een twist. Röstirondjes met extra groente. De sla en vegaschnitzel maken het gerecht helemaal af.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd in halve plakjes.

2

Doe de broccolirijst samen met de rösti en peterselie in een grote kom. Breek de eieren erboven. Meng tot een samenhangend mengsel en breng op smaak met het citroenrasp, peper en eventueel zout. Vorm 3 röstirondjes van Ø 10 cm per persoon. Verdeel de rösti over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de rösti in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 25 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege.

3

Verhit ondertussen de olie in de grote koekenpan en bak de schnitzels 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

4

Snijd de komkommers in plakjes en meng met de salade en romige dressing. Breng op smaak met peper.

5

Verdeel de röstirondjes, schnitzels met citroenplakjes en salade over de borden.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box recept.