bewaar
Homemade broccoli-kipburgers met komkommersalade
Homemade broccoli-kipburgers met komkommersalade
bewaar

Homemade broccoli-kipburgers met komkommersalade

Wist je dat zelf burgers maken helemaal niet moeilijk is? Deze maak je met kipgehakt, quinoa en witte kaas.

25 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

quinoa

15 g

verse munt

100 g

saladekaas

300 g

kipgehakt naturel

800 g

broccolirijst

2

middelgrote eieren

3 el

milde olijfolie

1

citroen

2

komkommers

Wist je dat zelf burgers maken helemaal niet moeilijk is? Deze maak je met kipgehakt, quinoa en witte kaas.

Aan de slag

1

Kook de quinoa in 10 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Haal de blaadjes van de munt en snijd deze fijn. Verkruimel de saladekaas.

2

Meng het kipgehakt met de quinoa, de helft van de munt, de helft van de kaas, ¼ van de broccolirijst, de eieren en wat peper. Vorm 3 burgertjes per persoon van het mengsel. Verhit de ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de burgers in ca. 10 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege.

3

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Halveer de komkommers in de lengte en snijd in plakjes van een ½ cm. Doe de rest van de broccolirijst in een vergiet, giet er kokend water over en laat goed uitlekken.

4

Meng de broccolirijst met de komkommer, de rest van de munt, witte kaas en de olie,1 el citroensap (per 4 personen) en een ½ el citroenrasp (per 4 personen). Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de burgers met de salade.

algemeenDit is een Allerhande Box-recept.