bewaar
Couscous van broccolirijst, verse kruiden, pistache & witte kaas
Couscous van broccolirijst, verse kruiden, pistache & witte kaas
bewaar

Couscous van broccolirijst, verse kruiden, pistache & witte kaas

Dit gerecht breng je op smaak met verse groene kruiden, pistache en gebakken cherrytomaatjes.

25 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

broccolirijst

75 g

verse munt

20 g

verse krulpeterselie

1

biologische citroen

2

midi komkommers

50 g

gepelde ongezouten pistachenoten

500 g

cherrytomaten

3 el

milde olijfolie

200 g

witte kaas

1

middelgroot ei

½ el

sambal oelek

15 g

panko

Dit heb je nodig

  • rasp

Dit gerecht breng je op smaak met verse groene kruiden, pistache en gebakken cherrytomaatjes.

Aan de slag

1

Doe de broccolirijst in een vergiet en giet er kokend water over. Laat uitlekken. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd samen met de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de komkommers in blokjes van een 1⁄2 cm. Meng de broccolirijst met de munt, peterselie, een 1⁄2 el citroenrasp, 1 el citroensap en de komkommerblokjes. Breng op smaak met peper.

2

Hak de pistachenoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Verhit in dezelfde koekenpan 1/3 van de olie en bak de tomaten 5 min. op middelhoog vuur.

3

Snijd ondertussen de witte kaas in blokjes van 2 cm. Klop in een diep bord het ei los met de sambal. Verdeel over een ander bord de panko. Wentel de kaasblokjes eerst door het eimengsel en vervolgens door de panko. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de gepaneerde kaas in 5 min. goudbruin. Keer regelmatig.

4

Meng de broccolicouscous met de tomaten en verdeel over de borden. Verdeel de gebakken kaas erover en garneer met de pistachenoten.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.