Cous­cous van broc­co­li­rijst, ver­se krui­den, pis­ta­che & wit­te kaas

Dit gerecht breng je op smaak met verse groene kruiden, pistache en gebakken cherrytomaatjes.

(3) waardeer
hoofdgerecht Dit gerecht breng je op smaak met verse groene kruiden, pistache en gebakken cherrytomaatjes. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de broccolirijst in een vergiet en giet er kokend water over. Laat uitlekken. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd samen met de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de komkommers in blokjes van een 1⁄2 cm. Meng de broccolirijst met de munt, peterselie, een 1⁄2 el citroenrasp, 1 el citroensap en de komkommerblokjes. Breng op smaak met peper.
  2. Hak de pistachenoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Verhit in dezelfde koekenpan 1/3 van de olie en bak de tomaten 5 min. op middelhoog vuur.
  3. Snijd ondertussen de witte kaas in blokjes van 2 cm. Klop in een diep bord het ei los met de sambal. Verdeel over een ander bord de panko. Wentel de kaasblokjes eerst door het eimengsel en vervolgens door de panko. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de gepaneerde kaas in 5 min. goudbruin. Keer regelmatig.
  4. Meng de broccolicouscous met de tomaten en verdeel over de borden. Verdeel de gebakken kaas erover en garneer met de pistachenoten.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 12 2019

Couscous van broccolirijst, verse kruiden, pistache & witte kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous van broc­co­li­rijst, ver­se krui­den, pis­ta­che & wit­te kaas

1
1
  • 800 g broccolirijst

Doe de broccolirijst in een vergiet en giet er kokend water over. Laat uitlekken.

2
2
  • 75 g verse munt
  • 20 g verse krulpeterselie

Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd samen met de peterselie fijn.

3
3
  • 1 biologische citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

4
4
  • 2 midi komkommers

Snijd de komkommers in blokjes van een 1⁄2 cm.

5
5

Meng de broccolirijst met de munt, peterselie, een 1⁄2 el citroenrasp, 1 el citroensap en de komkommerblokjes. Breng op smaak met peper.

6
6
  • 50 g gepelde ongezouten pistachenoten

Hak de pistachenoten grof.

7
7

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

8
8
  • 500 g cherrytomaten
  • 1 el milde olijfolie

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Verhit in dezelfde koekenpan de olie en bak de tomaten 5 min. op middelhoog vuur.

9
9
  • 200 g witte kaas

Snijd ondertussen de witte kaas in blokjes van 2 cm.

10
10
  • 1 middelgroot ei
  • ½ el sambal oelek
  • 15 g panko

Klop in een diep bord het ei los met de sambal. Verdeel over een ander bord de panko.

11
11

Wentel de kaasblokjes eerst door het eimengsel en vervolgens door de panko.

12
12
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de gepaneerde kaas in 5 min. goudbruin. Keer regelmatig.

13
13

Meng de broccolicouscous met de tomaten en verdeel over de borden.

14
14

Verdeel de gebakken kaas erover en garneer met de pistachenoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.