Naan­brood be­legd met hum­mus & ge­roos­ter­de groen­te

Naanbrood blijkt een ideale bodem voor hummus.

(5) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Naanbrood blijkt een ideale bodem voor hummus. 4 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in halve plakken van 1 cm dik. Verdeel de bloemkoolroosjes in kleinere roosjes en meng met de winterpeen en kruidenpasta. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 10 min. beetgaar.
  2. Verdeel de naanbroden over een ovenrooster en verwarm de laatste 5 min. mee met de groente.
  3. Besmeer de naanbroden met de hummus. Schep de groente om met de rucola en verdeel over de naanbroden. Bestrooi met de granaatappelpitjes.

Tip:

Kun je in de winkel geen mini naanbroden vinden, neem dan 4 grote naanbroden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 37-38

Naanbrood belegd met hummus & geroosterde groente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Naan­brood be­legd met hum­mus & ge­roos­ter­de groen­te

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 250 g winterpenen

Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in halve plakken van 1 cm dik.

3
3
  • 400 g koelverse bloemkoolroosjes
  • 70 g Fairtrade Original Libanese geroosterde bloemkool kruidenpasta

Verdeel de bloemkoolroosjes in kleinere roosjes en meng met de winterpeen en kruidenpasta.

4
4

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 10 min. beetgaar.

5
5
  • 8 plain mini naans

Verdeel de naanbroden over een ovenrooster en verwarm de laatste 5 min. mee met de groente.

6
6
  • 200 g hummus pikant
  • 85 g rucola
  • 50 g granaatappelpitjes

Besmeer de naanbroden met de hummus. Schep de groente om met de rucola en verdeel over de naanbroden. Bestrooi met de granaatappelpitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.