bewaar
Aziatische balletjes met bloemkoolrijst & salade
Aziatische balletjes met bloemkoolrijst & salade
bewaar

Aziatische balletjes met bloemkoolrijst & salade

Koolhydraatbewust? Jazeker! Een groenterijk gerecht met weinig koolhydraten: smullen.

25 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

15 g

verse munt

2

sjalotten

300

AH Biologisch mager rundergehakt

1

middelgroot ei

2 el

milde olijfolie

50 g

soja-gember-sesamdressing

1

limoen

450 g

winterpeen

200 g

radijs

2

midi komkommers

800 g

bloemkoolrijst

30

ongezouten cashewnoten

Dit heb je nodig

  • hapjespan

Koolhydraatbewust? Jazeker! Een groenterijk gerecht met weinig koolhydraten: smullen.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook en muntblaadjes fijn. Snipper de sjalotten. Meng het gehakt met de knoflook, sjalot, het ei, de helft van de munt en peper. Vorm van het gehakt 16 balletjes (per 4 personen). Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Schep de helft van de soja-gember-sesamdressing om met de gehaktballetjes.

2

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schil de winterpeen en schaaf de peen met de dunschiller of kaasschaaf in de lengte in dunne lange linten. Snijd de radijs in parten en de komkommers in dunne schuine plakken. Meng de wortel, radijs, komkommer, de rest van de munt en de rest van de soja-gember-sesamdressing.

3

Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de bloemkoolrijst 2 min. en breng op smaak met 1 tl limoenrasp en 1 el -sap (per 4 personen). Verdeel de bloemkoolrijst, gehaktballetjes en salade over diepe borden. Hak de cashewnoten grof en bestrooi het gerecht ermee.

tip

algemeenDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.