Azi­a­ti­sche bal­le­tjes met bloem­kool­rijst & sa­la­de

Koolhydraatbewust? Jazeker! Een groenterijk gerecht met weinig koolhydraten: smullen.

(2) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Koolhydraatbewust? Jazeker! Een groenterijk gerecht met weinig koolhydraten: smullen. 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook en muntblaadjes fijn. Snipper de sjalotten. Meng het gehakt met de knoflook, sjalot, het ei, de helft van de munt en peper. Vorm van het gehakt 16 balletjes (per 4 personen). Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Schep de helft van de soja-gember-sesamdressing om met de gehaktballetjes.
  2. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schil de winterpeen en schaaf de peen met de dunschiller of kaasschaaf in de lengte in dunne lange linten. Snijd de radijs in parten en de komkommers in dunne schuine plakken. Meng de wortel, radijs, komkommer, de rest van de munt en de rest van de soja-gember-sesamdressing.
  3. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de bloemkoolrijst 2 min. en breng op smaak met 1 tl limoenrasp en 1 el -sap (per 4 personen). Verdeel de bloemkoolrijst, gehaktballetjes en salade over diepe borden. Hak de cashewnoten grof en bestrooi het gerecht ermee.

Tip:

Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 36 2019

Aziatische balletjes met bloemkoolrijst & salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche bal­le­tjes met bloem­kool­rijst & sa­la­de

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 15 g verse munt
  • 2 sjalotten

Snijd de knoflook en muntblaadjes fijn. Snipper de sjalotten.

2
2
  • 300 AH Biologisch mager rundergehakt
  • 1 middelgroot ei

Meng het gehakt met de knoflook, sjalot, het ei, de helft van de munt en peper. Vorm van het gehakt 4 balletjes per persoon.

3
3
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in ca. 8 min. goudbruin en gaar.

4
4
  • 25 g soja-gember-sesamdressing

Schep de soja-gember-sesamdressing om met de gehaktballetjes.

5
5
  • 1 limoen

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

6
6
  • 450 g winterpenen

Schil de winterpeen en schaaf de peen met de dunschiller of kaasschaaf in de lengte in dunne lange linten.

7
7
  • 200 g radijsjes
  • 2 midi komkommers

Snijd de radijs in parten en de komkommers in dunne schuine plakken.

8
8
  • 25 g soja-gember-sesamdressing

Meng de wortel, radijs, komkommer, de rest van de munt en de rest van de soja-gember-sesamdressing.

9
9
  • 1 el milde olijfolie
  • 800 g bloemkoolrijst

Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de bloemkoolrijst 2 min. en breng op smaak met 1 tl limoenrasp en 1 el -sap (per 4 personen).

10
10
  • 30 ongezouten cashewnoten

Verdeel de bloemkoolrijst, gehaktballetjes en salade over diepe borden. Hak de cashewnoten grof en bestrooi het gerecht ermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.