Aziatische balletjes met bloemkoolrijst & salade

Koolhydraatbewust? Jazeker! Een groenterijk gerecht met weinig koolhydraten: smullen.

460 kcal

25 min. bereiden

4/5

(8)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • hapjespan


Allerhande Box week 36 2019 - Allerhande Box week 36 2019

Aan de slag

  1. Snijd de knoflook en muntblaadjes fijn. Snipper de sjalotten. Meng het gehakt met de knoflook, sjalot, het ei, de helft van de munt en peper. Vorm van het gehakt 16 balletjes (per 4 personen). Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Schep de helft van de soja-gember-sesamdressing om met de gehaktballetjes.

  2. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schil de winterpeen en schaaf de peen met de dunschiller of kaasschaaf in de lengte in dunne lange linten. Snijd de radijs in parten en de komkommers in dunne schuine plakken. Meng de wortel, radijs, komkommer, de rest van de munt en de rest van de soja-gember-sesamdressing.

  3. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de bloemkoolrijst 2 min. en breng op smaak met 1 tl limoenrasp en 1 el -sap (per 4 personen). Verdeel de bloemkoolrijst, gehaktballetjes en salade over diepe borden. Hak de cashewnoten grof en bestrooi het gerecht ermee.

  • algemeenDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.
  • algemeenDit is een Allerhande Box recept.

Wat vond je van dit recept?

Aziatische balletjes met bloemkoolrijst & salade

Koolhydraatbewust? Jazeker! Een groenterijk gerecht met weinig koolhydraten: smullen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig