Kik­ker­erw­ten­stoof met ko­kos­melk, kur­ku­ma en spi­na­zie ('the stew')

Alles in 1 pan = binnen 15 minuten op het fornuis.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 770 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(30) waardeer
hoofdgerecht Alles in 1 pan = binnen 15 minuten op het fornuis. 4 personen
5 30

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel en snipper de uien. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de uien de gember ca. 5min. op middelhoog vuur tot de ui begint te kleuren.
  2. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken (bewaar het uitlekvocht, zie tip). Snijd de knoflooktenen fijn. Voeg de kikkererwten, knoflook, kurkuma, chili­ vlokken en eventueel zout toe aan de ui en gember. Bak op middelhoog vuur tot de kikkererwten goudbruin kleuren.
  3. Schep ¼ van het kikkererwtenmengsel uit de pan en houd apart. Schenk de kokos­ melk, het water en bouillontablet bij de rest van de kikkererwten. Breng aan de kook en duw met een houten lepel de kikkererwten een beetje stuk, zodat het zetmeel zijn bindende werking kan doen.
  4. Draai het vuur lager en laat de kikker­erwten 35 min. stoven zonder de deksel, zodat de stoof kan indikken. Dan zal het de dikte hebben van gebonden soep. Laat langer stoven voor een dikkere stoof.
  5. Meng de spinazie er in delen door en laat in 3 min. slinken. Proef de stoof en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd grof.
  6. Verdeel de stoof over kommen. Schep op elke kom een flinke schep kokos­ yoghurt. Verdeel de achtergehouden kikkererwten en de munt erover.

Tip:

Van het uitlekvocht van de kikkererwten kun je fantastische vegan meringues maken. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 58 g
    waarvan verzadigd 42 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 16 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Kikkererwtenstoof met kokosmelk, kurkuma en spinazie ('the stew')

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kik­ker­erw­ten­stoof met ko­kos­melk, kur­ku­ma en spi­na­zie ('the stew')

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 3 cm verse gember

Pel en snipper de uien. Schil de gember en snijd fijn.

2
2
  • 3 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de uien de gember ca. 5 min. op middelhoog vuur tot de ui begint te kleuren.

3
3
  • 1.1 kg biologische kikkererwten

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken (bewaar het uitlekvocht, zie tip).

4
4
  • 3 tenen knoflook
  • 2 tl gemalen kurkuma (koenjit)
  • ½ tl chilivlokken

Snijd de knoflooktenen fijn. Voeg de kikkererwten, knoflook, kurkuma, chili­ vlokken en eventueel zout toe aan de ui en gember.

5
5

Bak op middelhoog vuur tot de kikkererwten goudbruin kleuren.

6
6

Schep ¼ van het kikkererwtenmengsel uit de pan en houd apart.

7
7
  • 800 ml kokosmelk
  • 500 ml heet water
  • 1 Knorr biologische groentebouillontablet

Schenk de kokos­melk, het water en bouillontablet bij de rest van de kikkererwten.

8
8

Breng aan de kook en duw met een houten lepel de kikkererwten een beetje stuk, zodat het zetmeel zijn bindende werking kan doen.

9
9

Draai het vuur lager en laat de kikker­erwten 35 min. stoven zonder de deksel, zodat de stoof kan indikken.

10
10

Dan zal het de dikte hebben van gebonden soep. Laat langer stoven voor een dikkere stoof.

11
11
  • 400 g verse spinazie

Meng de spinazie er in delen door en laat in 3 min. slinken.

12
12

Proef de stoof en breng op smaak met peper en eventueel zout.

13
13
  • 10 g verse munt

Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd grof.

14
14
  • 200 g creamy kokos naturel

Verdeel de stoof over kommen. Schep op elke kom een flinke schep kokos­ yoghurt. Verdeel de achtergehouden kikkererwten en de munt erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.