Bugles met yoghurtdip en munt-amandeltopping
Maak(te) jij ook hoedjes van bugles voor je vingertoppen? Eerlijk zeggen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 20 g ongezouten amandelen
- 15 g verse munt
- 6 el extra vierge olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- 300 g Turkse yoghurt
- 115 g Lay's Bugles naturel
Keukenspullen
- staafmixer met hoge beker
Advertentie
Bereiden
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- Doe de muntblaadjes met 5/6 van de olie, de wittewijnazijn en amandelen in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
- Doe de yoghurt in een kom. Verdeel de munt-amandeltopping erover en besprenkel met de rest van de olie. Serveer met de Bugles
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 460 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 19 g
-
vet 40 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 320 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Bugles met yoghurtdip en munt-amandeltopping
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bugles met yoghurtdip en munt-amandeltopping
- 20 g ongezouten amandelen
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- 15 g verse munt
- 5 el extra vierge olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
Doe de muntblaadjes met de olie, de wittewijnazijn en amandelen in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
- 300 g Turkse yoghurt
Doe de yoghurt in een kom.
- 1 el extra vierge olijfolie
- 115 g Lay's Bugles naturel
Verdeel de munt-amandeltopping erover en besprenkel met de rest van de olie. Serveer met de Bugles