Zelf­ge­maak­te su­ri­mi­sa­la­de

Deze surimisalade met ei is heerlijk voor bij de borrel, of eet 'm als lunch op een wit bolletje.

(1) waardeer
bijgerecht Deze surimisalade met ei is heerlijk voor bij de borrel, of eet 'm als lunch op een wit bolletje. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Snijd ondertussen de peterselie fijn en de bleekselderij in zeer dunne boogjes.
  2. Prak de eieren met een vork. Meng met de peterselie, bleekselderij, surimisnippers, mayonaise, knoflookpoeder en wittewijnazijn.

variatietip:

In plaats van surimisnippers kun je ook surimisticks gebruiken. Snijd 200 g surimisticks fijn en meng met de overige ingrediënten.

combinatietip:

Lekker op een wit puntje met botersla.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 33-36

Zelfgemaakte surimisalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zelf­ge­maak­te su­ri­mi­sa­la­de

1
1
  • 2 middelgrote eieren
  • 7½ g verse platte peterselie
  • 1 stengel bleekselderij

Kook de eieren in 8 min. hard. Snijd ondertussen de peterselie fijn en de bleekselderij in zeer dunne boogjes.

2
2
  • 250 g verse surimisnippers
  • 4 el Zaanse mayonaise
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ el wittewijnazijn

Prak de eieren met een vork. Meng met de peterselie, bleekselderij, surimisnippers, mayonaise, knoflookpoeder en wittewijnazijn.

variatietip:

In plaats van surimisnippers kun je ook surimisticks gebruiken. Snijd 200 g surimisticks fijn en meng met de overige ingrediënten.

combinatietip:

Lekker op een wit puntje met botersla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.