Spa­ghet­ti car­bo­na­ra met ge­po­cheerd ei

Carbonara nieuwe stijl: met een gepocheerd ei bovenop de pasta.

(6) waardeer
italiaans hoofdgerecht Carbonara nieuwe stijl: met een gepocheerd ei bovenop de pasta. 2 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • schuimspaan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de pancetta in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta krokant. Zet het vuur uit. Snijd de knoflook fijn en voeg toe aan de pancetta.
  2. Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een pan en voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek de eieren voorzichtig een voor een boven het water en pocheer ze in 3 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord.
  3. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de kaas. Snijd de peterselie fijn. Meng de spaghetti samen met de kaas en peterselie door de pancetta in de koekenpan. Verdeel over de voorverwarmde borden. Leg het ei erop en maal er royaal verse peper over.

combinatietip:

Lekker met een groene salade met mosterdvinaigrette.

video

Ei po­che­ren

Instructievideo - 00:47 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
maart 2018

Spaghetti carbonara met gepocheerd ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti car­bo­na­ra met ge­po­cheerd ei

1
1
  • 80 g AH Excellent Pancetta

Snijd de pancetta in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta krokant. Zet het vuur uit.

2
2
  • 1 kleine teen knoflook

Snijd de knoflook fijn en voeg toe aan de pancetta.

3
3
  • 2 el wittewijnazijn

Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een pan en voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt.

4
4
  • 2 middelgrote eieren

Breek de eieren voorzichtig een voor een boven het water en pocheer ze in 3 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord.

Ei pocheren

Instructievideo

00:47 min.

5
5
  • 200 g spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 10 g verse platte peterselie

Rasp de kaas. Snijd de peterselie fijn. Meng de spaghetti samen met de kaas en peterselie door de pancetta in de koekenpan.

7
7

Verdeel over voorverwarmde borden. Leg het ei erop en maal er royaal verse peper over.

combinatietip:

Lekker met een groene salade met mosterdvinaigrette.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.