bewaar
Gegrilde-courgettesalade met rozemarijnolie en gorgonzola
Gegrilde-courgettesalade met rozemarijnolie en gorgonzola
bewaar

Gegrilde-courgettesalade met rozemarijnolie en gorgonzola

Keertje wat anders! Een verrassende combinatie voor een smaakvol bijgerecht.

25 min. bereiden
20 min. wachten
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

7½ g

verse rozemarijn

1

citroen

2 tenen

knoflook

4 el

milde olijfolie

½ tl

zeezout

40 g

pijnboompitten

3

biologische courgettes

100 g

gorgonzola

Dit heb je nodig

  • grillpan

Keertje wat anders! Een verrassende combinatie voor een smaakvol bijgerecht.

Aan de slag

1

Haal de naaldjes van de rozemarijn en snijd ze zo fijn mogelijk. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Snijd de tenen knoflook zo fijn mogelijk. Meng de rozemarijn, het citroenrasp en de knoflook met de olijfolie en een het zeezout.

2

Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de courgettes in plakjes van een ½ cm. Verhit een grillpan en gril de courgetteplakjes in delen 6 min. Keer halverwege. Meng met de rozemarijnolie en laat in 20 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

3

Snijd de gorgonzola in stukjes en verdeel samen met de pijnboompitten over de salade.