Ge­gril­de-cour­get­te­sa­la­de met ro­ze­ma­rijn­olie en gor­gon­zo­la

Keertje wat anders! Een verrassende combinatie voor een smaakvol bijgerecht.

(2) waardeer
italiaans bijgerecht Keertje wat anders! Een verrassende combinatie voor een smaakvol bijgerecht. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal de naaldjes van de rozemarijn en snijd ze zo fijn mogelijk. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Snijd de tenen knoflook zo fijn mogelijk. Meng de rozemarijn, het citroenrasp en de knoflook met de olijfolie en een het zeezout.
  2. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de courgettes in plakjes van een ½ cm. Verhit een grillpan en gril de courgetteplakjes in delen 6 min. Keer halverwege. Meng met de rozemarijnolie en laat in 20 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Snijd de gorgonzola in stukjes en verdeel samen met de pijnboompitten over de salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde-courgettesalade met rozemarijnolie en gorgonzola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de-cour­get­te­sa­la­de met ro­ze­ma­rijn­olie en gor­gon­zo­la

1
1
  • 7½ g verse rozemarijn

Haal de naaldjes van de rozemarijn en snijd ze zo fijn mogelijk.

2
2
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk.

3
3
  • 4 el milde olijfolie
  • ½ tl zeezout

Meng de rozemarijn, het citroenrasp en de knoflook met de olijfolie en het zeezout.

4
4
  • 40 g pijnboompitten

Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin.

5
5
  • 3 biologische courgettes

Laat afkoelen op een bord. Snijd de courgettes in plakjes van een ½ cm.

6
6

Verhit een grillpan en gril de courgetteplakjes in delen 6 min. Keer halverwege.

7
7

Meng met de rozemarijnolie en laat in 20 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

8
8
  • 100 g gorgonzola

Snijd de gorgonzola in stukjes en verdeel samen met de pijnboompitten over de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.