Ver­se lin­gui­ne met ge­hakt­bal­le­tjes

Je Italiaanse pasta is pas compleet als er gehaktballetjes in zitten.

(4) waardeer
italiaans hoofdgerecht Je Italiaanse pasta is pas compleet als er gehaktballetjes in zitten. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de roerbakgroente 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de pastasaus en het hete water toe. Breng de saus aan de kook. Voeg de soepballetjes toe. Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. garen.
  2. Kook ondertussen de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Verdeel de pasta over diepe borden, schep de saus erop en bestrooi met het basilicum.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Verse linguine met gehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se lin­gui­ne met ge­hakt­bal­le­tjes

1
1
  • 1 el milde olijfolie
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente fijngesneden

Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de roerbakgroente 3 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 450 g verse pastasaus tomaat-mascarpone
  • 225 ml heet water

Voeg de pastasaus en het hete water toe. Breng de saus aan de kook.

3
3
  • 275 g biologische rundersoepballetjes

Voeg de soepballetjes toe. Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. garen.

4
4
  • 500 g verse biologische volkoren linguine

Kook ondertussen de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5
5
  • 3 takjes verse basilicum

Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Verdeel de pasta over diepe borden, schep de saus erop en bestrooi met het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.