Gra­no­la met ge­droog­de aard­bei­en

Zelfgemaakte granola, maak extra veel zodat je een snel ontbijtje kan fiksen.

  • ontbijt
  • 15 stuks
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 3 u. 25 min. oventijd
(0) waardeer
ontbijt Zelfgemaakte granola, maak extra veel zodat je een snel ontbijtje kan fiksen. 15 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • 2 bakplaten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 100 ºC. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de kleine aardbeien en snijd de grote in kwarten. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat met het snijvlak naar boven en droog ze ca. 3 uur in de oven. Keer halverwege. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  2. Verhoog de oventemperatuur naar 150 ºC. Meng de olie in een kom met de ahornsiroop, honing, het vanille-extract, de havermout, het amandelschaafsel en de pompoenpitten. Verdeel het mengsel gelijkmatig over 2 met bakpapier beklede bakplaten en rooster ca. 25 min. in de oven. Laat afkoelen en meng met de aardbeien.

combinatietip:

Lekker met yoghurt of melk.

bewaartip:

Je kunt deze granola een maand bewaren in een goed afgesloten trommel of glazen pot met deksel.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Granola met gedroogde aardbeien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gra­no­la met ge­droog­de aard­bei­en

1
1
  • 1 kg aardbeien

Verwarm de oven voor op 100 ºC. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de kleine aardbeien en snijd de grote in kwarten.

2
2

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat met het snijvlak naar boven en droog ze ca. 3 uur in de oven. Keer halverwege. Neem uit de oven en laat afkoelen.

3
3

Verhoog de oventemperatuur naar 150 ºC.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie
  • 125 ml ahornsiroop
  • 2 el honing
  • 1 tl vanille-extract
  • 300 g grove havermoutvlokken
  • 55 g amandelschaafsel
  • 100 g pompoenpitten

Meng de olie in een kom met de ahornsiroop, honing, het vanille-extract, de havermout, het amandelschaafsel en de pompoenpitten.

5
5

Verdeel het mengsel gelijkmatig over 2 met bakpapier beklede bakplaten en rooster ca. 25 min. in de oven.

6
6

Laat afkoelen en meng met de aardbeien.

combinatietip:

Lekker met yoghurt of melk.

bewaartip:

Je kunt deze granola een maand bewaren in een goed afgesloten trommel of glazen pot met deksel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.