bewaar
Moes van rabarber en aardbeien met vanilleijs
Moes van rabarber en aardbeien met vanilleijs
bewaar

Moes van rabarber en aardbeien met vanilleijs

Rabarbermoes? Yes! Met gouden smaakcombi aarbei en omdat kan: ijs

15 min. bereiden
30 min. wachten
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse rabarber

225 g

diepvries aardbeien

3 el

vloeibare honing

1 tl

vanille-extract

2 el

kraanwater

4 bollen

vanille-ijs

Rabarbermoes? Yes! Met gouden smaakcombi aarbei en omdat kan: ijs

Aan de slag

1

Snijd de uiteinden van de rabarberstengels en snijd de stengels vervolgens in stukjes. Doe de rabarber in een pan samen met de bevroren aardbeien, de honing, het vanille-extract en het water. Breng aan de kook op middelhoog vuur.

2

Laat het mengsel in 10 min. inkoken. Roer regelmatig. Laat de rabarbermoes 30 min. afkoelen en verdeel over kommetjes. Schep in elke kom 1 bol vanille-ijs. Je kunt de moes ook koud serveren.

serveertipLekker met wat munt.