bewaar
Glutenvrije granola maken
Glutenvrije granola maken
bewaar

Glutenvrije granola maken

Geen gluten, maar wel granola? Voor deze glutenvrije granola kom jij je bed wel uit!

10 min. bereiden
30 min. oventijd
1 uur wachten
3waarderingen

Ingrediënten

16 porties

50 g

hazelnoten

50 g

pecannoten

50 g

amandelschaafsel

300 g

glutenvrij volkorenhavervlokken

50 g

pompoenpitten

50 g

zonnebloempitten

3 el

vloeibare honing

4 el

ahornsiroop

6 el

zonnebloemolie

½ tl

gemalen kardemom

1 tl

vanille-extract

½ tl

zout

75 g

rozijnen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Geen gluten, maar wel granola? Voor deze glutenvrije granola kom jij je bed wel uit!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de hazelnoten en pecannoten grof. Meng de gehakte noten met de rest van de ingrediënten behalve de rozijnen

2

Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. krokant in de oven. Schep elke 10 min. om.

3

Neem de granola uit de oven en laat op een rooster in 1 uur helemaal afkoelen. Meng met de rozijnen.

combinatietipLekker als ontbijt met yoghurt of melk of als ingrediënt voor een toetje, over ijs bijvoorbeeld.
bewaartipJe kunt deze granola een maand in een goed afgesloten trommel of glazen pot met deksel bewaren.
serveertipMet dit recept maak je ca. 650 g granola. Wij rekenen 40 g per portie dus met deze hoeveelheid heb je genoeg voor ca. 16 ontbijtjes.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Glutenvrije granola maken

Geen gluten, maar wel granola? Voor deze glutenvrije granola kom jij je bed wel uit!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig