bewaar
Tagliatelle met burrata, run­der­chi­po­la­ta en to­ma­ten-pa­pri­kasaus
Tagliatelle met burrata, run­der­chi­po­la­ta en to­ma­ten-pa­pri­kasaus
bewaar

Tagliatelle met burrata, run­der­chi­po­la­ta en to­ma­ten-pa­pri­kasaus

Opnieuw zo'n toprecept uit de Italiaanse keuken!

25 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

biologische ui

1 teen

AH Biologisch knoflook

2

AH Biologisch zoete puntpaprika's

1 el

milde olijfolie

½ el

gedroogde rozemarijn

400 g

Mutti polpa bio in blik

2½ stuks

AH Biologisch runderchipolata

250 g

AH Biologische verse tagliatelle

150 g

koelverse burrata kaas

Dit heb je nodig

  • grillpan

Opnieuw zo'n toprecept uit de Italiaanse keuken!

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen.

2

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, paprika en rozemarijn toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenpulp toe, breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de chipolataworstjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Snijd de worstjes in schuine stukken van 2 cm.

4

Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng samen met de worstjes door de tomaten-paprikasaus.

5

Snijd de burrata in stukken. Verdeel de pasta over diepe borden. Verdeel de chipolataworstjes en burrata erover en breng op smaak met peper.