Tagliatelle met burrata, runderchipolata en tomaten-paprikasaus
Opnieuw zo'n toprecept uit de Italiaanse keuken!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 biologische ui
- 1 teen AH Biologisch knoflook
- 2 AH Biologisch zoete puntpaprika's
- 1 el milde olijfolie
- ½ el gedroogde rozemarijn
- 400 g Mutti polpa bio in blik
- 2½ stuk AH Biologisch runderchipolata
- 250 g AH Biologische verse tagliatelle
- 150 g koelverse burrata kazen
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, paprika en rozemarijn toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenpulp toe, breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de chipolataworstjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Snijd de worstjes in schuine stukken van 2 cm.
- Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng samen met de worstjes door de tomaten-paprikasaus.
- Snijd de burrata in stukken. Verdeel de pasta over diepe borden. Verdeel de chipolataworstjes en burrata erover en breng op smaak met peper.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 850 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 83 g
-
vet 38 g
waarvan verzadigd 17 g - natrium 840 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Tagliatelle met burrata, runderchipolata en tomaten-paprikasaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tagliatelle met burrata, runderchipolata en tomaten-paprikasaus
- 1 biologische ui
- 1 teen AH Biologisch knoflook
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- 2 AH Biologisch zoete puntpaprika's
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen.
- 1 el milde olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur.
- ½ el gedroogde rozemarijn
Voeg de knoflook, paprika en rozemarijn toe en bak 1 min. mee.
- 400 g Mutti polpa bio in blik
Voeg de tomatenpulp toe, breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven.
Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 2½ stuk AH Biologisch runderchipolata
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de chipolataworstjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar.
Snijd de worstjes in schuine stukken van 2 cm.
- 250 g AH Biologische verse tagliatelle
Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en meng samen met de worstjes door de tomaten-paprikasaus.
- 150 g koelverse burrata kazen
Snijd de burrata in stukken.
Verdeel de pasta over diepe borden. Verdeel de chipolataworstjes en burrata erover en breng op smaak met peper.