Vegakroketten van pulled jackfruit
De structuur van jackfruit leent zich perfect voor een vegetarische variant van pulled pork.
Ingrediënten
12 porties
100 g
ongezouten roomboter
565 g
Fairtrade Original Young Jackfruit in blik
125 g
tarwebloem
½ tl
versgemalen zwarte peper
½ tl
gemalen nootmuskaat
½ tl
selderijzout
½ tl
uienpoeder
300 ml
kraanwater
5 g
verse platte peterselie
1 el
dijonmosterd
2 tl
maggi aroma
2 l
frituurolie
2
middelgrote eieren
75 g
panko
Dit heb je nodig
frituurpan of ruime pan
Aan de slag
Verhit de boter in een pan en laat op laag vuur helemaal smelten. Doe de jackfruit in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Pluk het draderige deel en snijd het vaste deel zo fijn mogelijk. Voeg alle jackfruit toe aan de boter en bak 2 min. op middelhoog vuur. Voeg 4/5 deel van de bloem toe en meng goed.
Voeg de zwarte peper, nootmuskaat, selderijzout en uienpoeder toe en bak al roerend met een garde 3-4 min. totdat de bloem begint te kleuren (roux). Schenk al roerend in delen het water erbij en breng aan de kook. Roer alles tot een gladde saus en laat 5 min. op laag vuur koken (ragout). Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng samen met de mosterd en maggi door de ragout. Zet het vuur uit, verspreid de ragout over een groot bord en laat helemaal afkoelen. Dit duur ca. 30 min.
Vorm met natte handen 8 kroketten van 10 cm lang en 3 cm doorsnee van de afgekoelde ragout. Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. Check met een stukje brood of de olie heet genoeg is (de olie begint dan rondom meteen te bruisen).
Klop de eieren los in een diep bord. Doe de rest van de bloem in een ander bord en de panko in een derde bord. Haal de kroketten achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Frituur de kroketten in delen 4 min.
Vegakroketten van pulled jackfruit
De structuur van jackfruit leent zich perfect voor een vegetarische variant van pulled pork.

hoofdgerecht
12 porties
215 kcal
45 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verhit de boter in een pan en laat op laag vuur helemaal smelten. Doe de jackfruit in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Pluk het draderige deel en snijd het vaste deel zo fijn mogelijk. Voeg alle jackfruit toe aan de boter en bak 2 min. op middelhoog vuur. Voeg 4/5 deel van de bloem toe en meng goed.
Voeg de zwarte peper, nootmuskaat, selderijzout en uienpoeder toe en bak al roerend met een garde 3-4 min. totdat de bloem begint te kleuren (roux). Schenk al roerend in delen het water erbij en breng aan de kook. Roer alles tot een gladde saus en laat 5 min. op laag vuur koken (ragout). Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng samen met de mosterd en maggi door de ragout. Zet het vuur uit, verspreid de ragout over een groot bord en laat helemaal afkoelen. Dit duur ca. 30 min.
Vorm met natte handen 8 kroketten van 10 cm lang en 3 cm doorsnee van de afgekoelde ragout. Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. Check met een stukje brood of de olie heet genoeg is (de olie begint dan rondom meteen te bruisen).
Klop de eieren los in een diep bord. Doe de rest van de bloem in een ander bord en de panko in een derde bord. Haal de kroketten achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Frituur de kroketten in delen 4 min.
bewaartip:Je kunt (een deel van) de kroketten ook invriezen. Paneer ze wel alvast en vries in. Frituur ze dan in 8 min. goudbruin
serveertip:Lekker op een broodje met mosterdmayonaise.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)100 g ongezouten roomboter
565 g Fairtrade Original Young Jackfruit in blik
125 g tarwebloem
½ tl versgemalen zwarte peper
½ tl gemalen nootmuskaat
½ tl selderijzout
½ tl uienpoeder
300 ml kraanwater
5 g verse platte peterselie
1 el dijonmosterd
2 tl maggi aroma
2 l frituurolie
2 middelgrote eieren
75 g panko
Dit heb je nodig
frituurpan of ruime pan