bewaar
Pasteitje met jackfruitragout
Pasteitje met jackfruitragout
bewaar

Pasteitje met jackfruitragout

Jackfruit heeft na bereiding een draadjesvleesstructuur en neemt ook nog eens heel veel smaak op. Dus vegetariër of vleeseter, dit gaat iedereen lekker vinden.

35 min. bereiden
30 min. oventijd
12waarderingen

Ingrediënten

6 personen

6 plakjes

diepvries roomboterbladerdeeg

250 g

sjalotten

50 g

ongezouten roomboter

2

gedroogde laurierblaadjes

2

kruidnagels

550 g

Fairtrade Original Young Jackfruit in blik

500 ml

water

1

groentebouillontablet

30 g

tarwebloem

1 tl

maggi aroma

1 el

appelstroop

Dit heb je nodig

  • muffinvorm (6 holtes, ingevet)

  • bakpapier

  • blindbakvulling (bijv. gedroogde bonen)

Jackfruit heeft na bereiding een draadjesvleesstructuur en neemt ook nog eens heel veel smaak op. Dus vegetariër of vleeseter, dit gaat iedereen lekker vinden.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat het bladerdeeg licht ontdooien. Snijd elk plakje bladerdeeg in vieren. Bekleed elke ingevette holte van de muffinvorm met 4 van deze vierkantjes. Leg ze steeds iets verspringend op elkaar. Druk de bodem stevig aan en prik er met een vork gaatjes in om te voorkomen dat het deeg vochtig blijft. Leg een stukje bakpapier op het bladerdeeg en vul de holtes met de gedroogde bonen. Bak de ragoutbakjes in het midden van de oven ca. 25 min. (blindbakken). Neem uit de oven en verwijder de bakbonen en het bakpapier. Bak de bakjes zonder de bakbonen in nog ca. 5 min. goudbruin.

2

Snijd ondertussen de sjalotten in dunne halve ringen. Verhit de boter en bak de sjalot, laurierblaadjes en kruidnagels op laag vuur in 15 min. bruin. Schep regelmatig om.

3

Doe het jackfruit in een zeef, spoel af met koud stromend water en laat uitlekken. Pluk het draderige deel en kneus het harde deel met je handen tot stukjes. Voeg toe aan de sjalotten en bak nog 5 min. mee.

4

Maak een bouillon en houd deze warm. Voeg de bloem toe aan het sjalottenmengsel en laat op laag vuur 3 min. al roerend gaar worden (roux). Voeg dan de Aroma en appelstroop toe en bak nog 1 min. op middelhoog vuur. Voeg al roerend op laag vuur beetje bij beetje de groentebouillon toe en laat 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

5

Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels en verdeel de ragout over de ragoutbakjes.

tip

bewaartipJe kunt de ragout 2 dagen van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur. Roer regelmatig.

serveertipLekker met fijngesneden peterselie.