Pas­tei­tje met jack­fr­ui­t­ra­gout

Jackfruit heeft na bereiding een draadjesvleesstructuur en neemt ook nog eens heel veel smaak op. Dus vegetariër of vleeseter, dit gaat iedereen lekker vinden.

  • voorgerecht
  • 6 personen
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(6) waardeer
hollands voorgerecht Jackfruit heeft na bereiding een draadjesvleesstructuur en neemt ook nog eens heel veel smaak op. Dus vegetariër of vleeseter, dit gaat iedereen lekker vinden. 6 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm (6 holtes, ingevet)
  • bakpapier
  • blindbakvulling (bijv. gedroogde bonen)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat het bladerdeeg licht ontdooien. Snijd elk plakje bladerdeeg in vieren. Bekleed elke ingevette holte van de muffinvorm met 4 van deze vierkantjes. Leg ze steeds iets verspringend op elkaar. Druk de bodem stevig aan en prik er met een vork gaatjes in om te voorkomen dat het deeg vochtig blijft. Leg een stukje bakpapier op het bladerdeeg en vul de holtes met de gedroogde bonen. Bak de ragoutbakjes in het midden van de oven ca. 25 min. (blindbakken). Neem uit de oven en verwijder de bakbonen en het bakpapier. Bak de bakjes zonder de bakbonen in nog ca. 5 min. goudbruin.
  2. Snijd ondertussen de sjalotten in dunne halve ringen. Verhit de boter en bak de sjalot, laurierblaadjes en kruidnagels op laag vuur in 15 min. bruin. Schep regelmatig om.
  3. Doe het jackfruit in een zeef, spoel af met koud stromend water en laat uitlekken. Pluk het draderige deel en kneus het harde deel met je handen tot stukjes. Voeg toe aan de sjalotten en bak nog 5 min. mee.
  4. Maak een bouillon en houd deze warm. Voeg de bloem toe aan het sjalottenmengsel en laat op laag vuur 3 min. al roerend gaar worden (roux). Voeg dan de Aroma en appelstroop toe en bak nog 1 min. op middelhoog vuur. Voeg al roerend op laag vuur beetje bij beetje de groentebouillon toe en laat 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  5. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels en verdeel de ragout over de ragoutbakjes.

serveertip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

bewaartip:

Je kunt de ragout 2 dagen van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur. Roer regelmatig.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 28 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Pasteitje met jackfruitragout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­tei­tje met jack­fr­ui­t­ra­gout

1
1
  • 6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat het bladerdeeg licht ontdooien.

2
2

Snijd elk plakje bladerdeeg in vieren. Bekleed elke ingevette holte van de muffinvorm met 4 van deze vierkantjes. Leg ze steeds iets verspringend op elkaar.

3
3

Druk de bodem stevig aan en prik er met een vork gaatjes in om te voorkomen dat het deeg vochtig blijft.

4
4

Leg een stukje bakpapier op het bladerdeeg en vul de holtes met de gedroogde bonen. Bak de ragoutbakjes in het midden van de oven ca. 25 min. (blindbakken).

5
5

Neem uit de oven en verwijder de bakbonen en het bakpapier. Bak de bakjes zonder de bakbonen in nog ca. 5 min. goudbruin.

6
6
  • 250 g sjalotten

Snijd ondertussen de sjalotten in dunne halve ringen.

7
7
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels

Verhit de boter en bak de sjalot, laurierblaadjes en kruidnagels op laag vuur in 15 min. bruin. Schep regelmatig om.

8
8
  • 550 g Fairtrade Original Young Jackfruit in blik

Doe het jackfruit in een zeef, spoel af met koud stromend water en laat uitlekken.

9
9

Pluk het draderige deel en kneus het harde deel met je handen tot stukjes. Voeg toe aan de sjalotten en bak nog 5 min. mee.

10
10
  • 500 ml water
  • 1 groentebouillontablet

Maak een bouillon en houd deze warm.

11
11
  • 30 g tarwebloem

Voeg de bloem toe aan het sjalottenmengsel en laat op laag vuur 3 min. al roerend gaar worden (roux).

12
12
  • 1 tl maggi aroma
  • 1 el appelstroop

Voeg dan de Aroma en appelstroop toe en bak nog 1 min. op middelhoog vuur.

13
13

Voeg al roerend op laag vuur beetje bij beetje de groentebouillon toe en laat 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

14
14

Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels en verdeel de ragout over de ragoutbakjes.

serveertip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

bewaartip:

Je kunt de ragout 2 dagen van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur. Roer regelmatig.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.