Jackfruitburgers
Burgertime! Deze vegaburgers van jackfuit hebben een lekkere bite en zitten vol smaak.

Advertentie
Ingrediënten
- 550 g young jackfruit in blik
- 400 g kikkererwten in blik
- 1 el maggi aroma
- 1 el Amerikaanse hamburgerkruiden
- 300 g middelgrote uien
- 3 el milde olijfolie
- 4 hamburgerbroodjes
- 2 trostomaten
- 4 el vegan mayonaise
- 100 g botersla
- 12 augurkenplakjes
Keukenspullen
- schone theedoek
- staafmixer met hoge beker
Advertentie
Bereiden
- Laat jackfruit en kikkererwten uitlekken en spoel af onder koud stromend water. Spreid jackfruit en kikkererwten uit over een schone theedoek, vouw dubbel en druk zo veel mogelijk van het vocht eruit.
- Schep het jackfruit, de kikkererwten, Maggi en hamburgerkruiden in een hoge beker. Pureer grof met de staafmixer en schep ⅓ van het mengsel eruit. Dat grove deel is straks lekker voor de bite in je burger. Pureer de rest van het mengsel glad en meng het achtergehouden deel erdoor. Vorm er met natte handen 4 burgers van (per 4 personen).
- Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de uien 15 min. op middelhoog vuur goudbruin. Roer regelmatig.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers 8-9 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
- Verwarm ondertussen de hamburgerbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de broodjes open en besmeer met de mayo, beleg met wat sla, een burger, tomaten, augurk en ui.
combinatietip:
Lekker met een salade van botersla en tomaten.

Jackfruitburgers
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 555 kcal
- eiwit 13 g
-
koolhydraten 48 g
waarvan suikers 10 g -
vet 32 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 920 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Jackfruitburgers
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Jackfruitburgers
- 550 g young jackfruit in blik
- 400 g kikkererwten in blik
Laat jackfruit en kikkererwten uitlekken en spoel af onder koud stromend water.
Spreid jackfruit en kikkererwten uit over een schone theedoek, vouw dubbel en druk zo veel mogelijk van het vocht eruit.
- 1 el maggi aroma
- 1 el Amerikaanse hamburgerkruiden
Schep het jackfruit, de kikkererwten, Maggi en hamburgerkruiden in een hoge beker. Pureer grof met de staafmixer en schep ⅓ van het mengsel eruit.
Dat grove deel is straks lekker voor de bite in je burger.
Pureer de rest van het mengsel glad en meng het achtergehouden deel erdoor. Vorm er met natte handen 4 burgers van (per 4 personen).
- 300 g middelgrote uien
- 1½ el milde olijfolie
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de uien 15 min. op middelhoog vuur goudbruin. Roer regelmatig.
- 1½ el milde olijfolie
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers 8-9 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
- 4 hamburgerbroodjes
Verwarm ondertussen de hamburgerbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 trostomaten
Snijd de tomaten in plakjes.
- 4 el vegan mayonaise
- 100 g botersla
- 12 augurkenplakjes
Snijd de broodjes open en besmeer met de mayo, beleg met wat sla, een burger, tomaten, augurk en ui.
combinatietip:
Lekker met een salade van botersla en tomaten.