Ube-icecream
Ube ijs: zelfgemaakt zonder ijsmachine, knalpaars en knallend vol smaak
Ingrediënten
4 personen
300 g
ube aardappelen
125 ml
verse slagroom
30 g
fijne kristalsuiker
Dit heb je nodig
bakpapier
platte ovenschaal
keukenmachine
Aan de slag
Schil de aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Doe de blokjes in een pan met water en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
Bekleed een platte ovenschaal met bakpapier en verdeel hierover de aardappel-blokjes. Zet minimaal 3 uur in de vriezer.
Pureer de bevroren aardappelblokjes met de slagroom en de suiker tot romig ijs in de keukenmachine.
Ube-icecream
Ube ijs: zelfgemaakt zonder ijsmachine, knalpaars en knallend vol smaak

nagerecht
null personen
215 kcal
25 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Schil de aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Doe de blokjes in een pan met water en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
Bekleed een platte ovenschaal met bakpapier en verdeel hierover de aardappel-blokjes. Zet minimaal 3 uur in de vriezer.
Pureer de bevroren aardappelblokjes met de slagroom en de suiker tot romig ijs in de keukenmachine.
serveertip:Garneer met blauwe bessen.
algemeen:Kun je geen ube-aardappel vinden, maar val je wel op de kleur van dit ijs? Kijk dan op ah.nl/allerhande/purple-nicecream voor nog zo’n kleurrijk dessert.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g ube aardappelen
125 ml verse slagroom
30 g fijne kristalsuiker
Dit heb je nodig
bakpapier
platte ovenschaal
keukenmachine