bewaar
Ube-icecream
Ube-icecream
bewaar

Ube-icecream

Ube ijs: zelfgemaakt zonder ijsmachine, knalpaars en knallend vol smaak

25 min. bereiden
3 uur wachten
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

ube aardappel

125 ml

verse slagroom

30 g

fijne kristalsuiker

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • platte ovenschaal

  • keukenmachine

Ube ijs: zelfgemaakt zonder ijsmachine, knalpaars en knallend vol smaak

Aan de slag

1

Schil de aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Doe de blokjes in een pan met water en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.

2

Bekleed een platte ovenschaal met bakpapier en verdeel hierover de aardappel-blokjes. Zet minimaal 3 uur in de vriezer.

3

Pureer de bevroren aardappelblokjes met de slagroom en de suiker tot romig ijs in de keukenmachine.

tip

serveertipGarneer met blauwe bessen.

algemeenKun je geen ube-aardappel vinden, maar val je wel op de kleur van dit ijs? Kijk dan op ah.nl/allerhande/purple-nicecream voor nog zo’n kleurrijk dessert.