Rijst­scho­tel met var­kens­fi­let­lap­jes

Rijst net even anders: met filetlapjes, mais, kidneybonen en taco kruiden voor een Mexiaanse vibe

(4) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Rijst net even anders: met filetlapjes, mais, kidneybonen en taco kruiden voor een Mexiaanse vibe 4 personen
3 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vlees in reepjes van 1 cm breed. Meng de helft van de olie met de tacokruiden en schep door het vlees. Zorg dat het vlees aan alle kanten bedekt is met de olie en de kruiden. Laat staan tot gebruik.
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd alle paprika’s in dunne reepjes. Snijd de koriander grof.
  3. Spoel de mais en kidneybonen af onder koud stromend water in een vergiet en laat uitlekken. Meng met de rijst, paprika, koriander en de rest van de olie.
  4. Verhit een koekenpan met antiaanbak- laag en bak de filetreepjes op hoog vuur in 2 min. bruin en gaar. Serveer op de rijstschotel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Rijstschotel met varkensfiletlapjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­scho­tel met var­kens­fi­let­lap­jes

1
1
  • 350 g varkensfiletlapjes à la minute naturel

Snijd het vlees in reepjes van 1 cm breed.

2
2
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 el Mexicaanse tacokruiden

Meng de olie met de tacokruiden en schep door het vlees. Zorg dat het vlees aan alle kanten bedekt is met de olie en de kruiden. Laat staan tot gebruik.

3
3
  • 200 g zilvervliesrijst

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 1 zak paprikamix
  • 15 g verse koriander

Snijd de paprika’s in dunne reepjes. Snijd de koriander grof.

5
5
  • 340 g AH Biologisch maïskorrels in pot
  • 360 g AH Biologisch kidneybonen in pot

Spoel de mais en kidneybonen af onder koud stromend water in een vergiet en laat uitlekken.

6
6
  • 2 el milde olijfolie

Meng met de rijst, paprika, koriander en de rest van de olie.

7
7

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de filetreepjes op hoog vuur in 2 min. bruin en gaar. Serveer op de rijstschotel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.