Mexi­caan­se wraps met groen­te en ge­gril­de bief­stuk

We vullen de tortilla een keer niet met kip of gehakt, maar met biefstuk: óók lekker.

(6) waardeer
mexicaans hoofdgerecht We vullen de tortilla een keer niet met kip of gehakt, maar met biefstuk: óók lekker. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de grillpan op hoog vuur. Bestrijk de biefstuk met een ½ van de chipotlesaus en gril 4 min. Keer halverwege. Leg op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
  2. Verhit ondertussen de olie in een wok of hapjespan en roerbak de roerbakgroente 5 min. Laat de maiskorrels uitlekken en voeg na 3 min. toe. Roer de rest van de chipotlesaus door de groente, warm even door en neem de pan van het vuur.
  3. Verwarm ondertussen de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de koriander grof. Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Verdeel de biefstuk en groente over de wraps en bestrooi met koriander. Vouw dubbel en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 05 - Saladebar , Receptkaart 2018 week 19-20

Mexicaanse wraps met groente en gegrilde biefstuk

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se wraps met groen­te en ge­gril­de bief­stuk

1
1
  • 320 g kogelbiefstukken
  • ½ el La Morena chipotlesaus

Verhit de grillpan op hoog vuur. Bestrijk de biefstuk met de chipotlesaus en gril 4 min. Keer halverwege.

2
2

Leg op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 800 g Mexicaanse roerbakgroente
  • 340 g AH Biologisch maïskorrels

Verhit ondertussen de olie in een wok of hapjespan en roerbak de roerbakgroente 5 min. Laat de maiskorrels uitlekken en voeg na 3 min. toe

4
4
  • ½ el La Morena chipotlesaus

Roer de rest van de chipotlesaus door de groente, warm even door en neem de pan van het vuur.

5
5
  • 8 tortillawraps meergranen
  • 15 g verse koriander

Verwarm ondertussen de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de koriander grof.

6
6

Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Verdeel de biefstuk en groente over de wraps en bestrooi met koriander. Vouw dubbel en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.