Ta­co's met ve­gan pul­led jack­fruit

Helemaal veganistisch dit recept. En nog lactosevrij ook. Meteen maken dus!

(24) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Helemaal veganistisch dit recept. En nog lactosevrij ook. Meteen maken dus! 4 personen
4 24

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de rodekool met het limoenrasp, het limoensap en de helft van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Laat de stukjes jackfruit uitlekken en spoel ze af onder koud stromend water. Trek ze met je handen uit elkaar. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de vruchtenstukjes met de barbecuesaus 5 min. op middelhoog vuur.
  3. Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve maantjes. Snijd de koriander grof en meng de mayonaise met het water.
  4. Verwarm de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de stukjes jackfruit, de koolsla en komkommer over de gordita’s. Bestrooi met de koriander en besprenkel met de mayonaisedressing.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 61 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Taco's met vegan pulled jackfruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­co's met ve­gan pul­led jack­fruit

1
1
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

2
2
  • 300 g biologische gesneden rodekool
  • 1½ el arachideolie

Meng de rodekool met het limoenrasp, het limoensap en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 1.1 kg Fairtrade Original Young Jackfruit in blik

Laat de stukjes jackfruit uitlekken en spoel ze af onder koud stromend water. Trek ze met je handen uit elkaar.

4
4
  • 1½ el arachideolie
  • 150 ml American smokey barbecuesaus

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de vruchtenstukjes met de barbecuesaus 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 1 komkommer

Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve maantjes.

6
6
  • 7½ g verse koriander
  • 4 el vegan mayonaise
  • 2 el kraanwater

Snijd de koriander grof en meng de mayonaise met het water.

7
7
  • 8 gordita's

Verwarm de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8

Verdeel de stukjes jackfruit, de koolsla en komkommer over de gordita’s.

9
9

Bestrooi met de koriander en besprenkel met de mayonaisedressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.