Ja­pan­se fluf­fy pan­ca­kes

Voor deze Japanse hotcakes klop je de eiwitten op voor superfluffy pannenkoeken.

(1) waardeer
aziatisch lunch Voor deze Japanse hotcakes klop je de eiwitten op voor superfluffy pannenkoeken. 8 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Splits de eieren. Doe 2 eidooiers in een kom en de eiwitten in een vetvrije kom. De rest van het eigeel wordt niet gebruikt. De eiwitten heb je straks nodig. Doe de karnemelk, het vanille-extract en het zout bij het eigeel en klop los met een garde.
  2. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil erboven en meng erdoor. Pers de vrucht uit tot je 1 tl hebt en voeg toe. Zeef de bloem en het wijnsteenpoeder boven de kom en meng tot een beslag.
  3. Klop de eiwitten in ca. 1 min. stijf in de vetvrije kom, voeg geleidelijk de suiker toe en blijf nog ca. 3 min. kloppen tot het mooi glad is en er mooie gladde pieken ontstaan. Spatel voorzichtig de opgeklopte eiwitten door het beslag, doe dit in ca. 4 bewegingen. Zo blijft het beslag luchtig.
  4. Doe de helft van de olie in een hapjespan en bestrijk met een kwastje gelijkmatig over de bodem. Verhit de pan. Schep de helft van het beslag in 4 rondjes in de pan zonder deksel en bak de pannenkoeken op de grootste pit op het laagste vuur ca. 3 min. Keer om en bak nog 2 min. en herhaal met de rest van het beslag.
  5. Serveer met de ahornsiroop, roomboter en extra poedersuiker.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
maart-april 2019

Japanse fluffy pancakes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ja­pan­se fluf­fy pan­ca­kes

1
1
  • 3 middelgrote eieren

Splits de eieren. Doe 2 eidooiers in een kom en de eiwitten in een vetvrije kom.

2
2

De rest van het eigeel wordt niet gebruikt. De eiwitten heb je straks nodig.

3
3
  • 150 ml karnemelk
  • 1 tl Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract
  • ¼ tl zout

Doe de karnemelk, het vanille-extract en het zout bij het eigeel en klop los met een garde.

4
4
  • ½ limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil erboven en meng erdoor.

5
5

Pers de vrucht uit tot je 1 tl hebt en voeg toe.

6
6
  • 75 g tarwebloem
  • 1 tl wijnsteenpoeder

Zeef de bloem en het wijnsteenpoeder boven de kom en meng tot een beslag.

7
7
  • 50 g poedersuiker

Klop de eiwitten in ca. 1 min. stijf in de vetvrije kom, voeg geleidelijk de suiker toe en blijf nog ca. 3 min. kloppen tot het mooi glad is en er mooie gladde pieken ontstaan.

8
8

Spatel voorzichtig de opgeklopte eiwitten door het beslag, doe dit in ca. 4 bewegingen. Zo blijft het beslag luchtig.

9
9
  • ½ el milde olijfolie

Doe de olie in een hapjespan en bestrijk met een kwastje gelijkmatig over de bodem. Verhit de pan.

10
10

Schep de helft van het beslag in 4 rondjes in de pan zonder deksel en bak de pannenkoeken op de grootste pit op het laagste vuur ca. 3 min.

11
11
  • ½ el milde olijfolie

Keer om en bak nog 2 min. en herhaal met de rest van het beslag.

12
12
  • 4 el ahornsiroop
  • 40 g ongezouten roomboter

Serveer met de ahornsiroop, roomboter en extra poedersuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.