bewaar
Soufflé pancakes
Soufflé pancakes
bewaar

Soufflé pancakes

Voor deze Japanse pannenkoeken klop je de eiwitten op voor superfluffy pannenkoeken, vandaar de naam soufllé pancakes.

20 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

3

middelgrote eieren

150 ml

karnemelk

1 tl

Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract

¼ tl

zout

½

limoen

75 g

tarwebloem

1 tl

wijnsteenpoeder

50 g

poedersuiker

1 el

milde olijfolie

4 el

ahornsiroop

40 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • handmixer

Voor deze Japanse pannenkoeken klop je de eiwitten op voor superfluffy pannenkoeken, vandaar de naam soufllé pancakes.

Aan de slag

1

Splits de eieren. Doe 2 eidooiers in een kom en de eiwitten in een vetvrije kom. De rest van het eigeel wordt niet gebruikt. De eiwitten heb je straks nodig. Doe de karnemelk, het vanille-extract en het zout bij het eigeel en klop los met een garde.

2

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil erboven en meng erdoor. Pers de vrucht uit tot je 1 tl hebt en voeg toe. Zeef de bloem en het wijnsteenpoeder boven de kom en meng tot een beslag.

3

Klop de eiwitten in ca. 1 min. stijf in de vetvrije kom, voeg geleidelijk de suiker toe en blijf nog ca. 3 min. kloppen tot het mooi glad is en er mooie gladde pieken ontstaan. Spatel voorzichtig de opgeklopte eiwitten door het beslag, doe dit in ca. 4 bewegingen. Zo blijft het beslag luchtig.

4

Doe de helft van de olie in een hapjespan en bestrijk met een kwastje gelijkmatig over de bodem. Verhit de pan. Schep de helft van het beslag in 4 rondjes in de pan zonder deksel en bak de pannenkoeken op de grootste pit op het laagste vuur ca. 3 min. Keer om en bak nog 2 min. en herhaal met de rest van het beslag.

5

Serveer met de ahornsiroop, roomboter en extra poedersuiker.