bewaar
Bloemkoolcurry met kipdijfilet en naan
Bloemkoolcurry met kipdijfilet en naan
bewaar

Bloemkoolcurry met kipdijfilet en naan

Deze geurige curry staat in 20 minuten op tafel.

20 min. bereiden
6 min. oventijd
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

bloemkool

2 cm

verse gember

380 g

scharrelkipdijfilet

2 el

milde olijfolie

1

limoen

4 el

Patak's milde currypasta

400 ml

Fairtrade kokosmelk in blik

4

mini naanbread garlic & coriander

75 g

gezouten cashewnoten

Deze geurige curry staat in 20 minuten op tafel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes en kook 5 min. in water met wat zout. Giet af.

2

Schil en rasp de gember. Snijd de kip in blokjes van 3 cm. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de kip in 5 min. op hoog vuur goudbruin.

3

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Voeg de gember, het limoensap, de currypasta en kokosmelk toe aan de kip en laat 3 min. op middelhoog vuur koken.

4

Verwarm de naan ca. 6 min. in het midden van de oven. Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de curry en laat 2 min. zachtjes koken.

5

Verdeel de curry over diepe borden en bestrooi met de cashewnoten en limoenrasp. Serveer met de naan.