Cour­get­te­taart met yog­hurt­fros­ting en pis­ta­che­no­ten

Door de courgette blijft de taart lekker ‘sponzig’ en zacht. Heerlijk met de frisse yoghurtfrosting!

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 380 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 40 min. oventijd
(7) waardeer
nagerecht Door de courgette blijft de taart lekker ‘sponzig’ en zacht. Heerlijk met de frisse yoghurtfrosting! 12 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grove rasp
  • springvorm (Ø 22 cm, ingevet)
  • satéprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren met de zonnebloemolie, de helft van de Griekse yoghurt, de suiker en het vanille-extract in een kom.
  2. Rasp de gele schil van de citroen (of gebruik een zesteur voor lange sliertjes) en pers de vrucht uit. Rasp de courgette grof. Spatel het courgetterasp, een ½ el citroenrasp en 2⁄3 van de pistachenoten door het yoghurtmengsel. Zeef het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder en een snufje zout boven het courgettemengsel en spatel voorzichtig door elkaar.
  3. Schep het beslag in de springvorm. Bak de cake in ca. 40 min. in het midden van de oven gaar. Controleer na 35 min. of de cake gaar is. Steek hiervoor een satéprikker in het midden van de cake. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar. Neem de cake uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen (dit is belangrijk voor de yoghurtfrosting die je straks op de taart doet).
  4. Roer de roomkaas los en voeg de rest van de Griekse yoghurt, 1 el citroensap en de poedersuiker toe. Roer met een garde tot een glad mengsel. Bestrijk de bovenkant van de afgekoelde courgettecake ermee. Hak de rest van de pistachenoten grof en bestrooi samen met de rest van het citroenrasp over de taart.
video

Cour­get­te­taart met yog­hurt­fros­ting en pis­ta­che­no­ten

leuk-snel - 01:58 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 39 g
    waarvan suikers 19 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Vol Smaak

Courgettetaart met yoghurtfrosting en pistachenoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­taart met yog­hurt­fros­ting en pis­ta­che­no­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 4 middelgrote eieren
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract

Klop de eieren met de zonnebloemolie, de Griekse yoghurt, de suiker en het vanille-extract in een kom.

3
3
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen (of gebruik een zesteur voor lange sliertjes) en pers de vrucht uit.

4
4
  • 250 g courgettes
  • 65 g pistachenoten

Rasp de courgette grof. Spatel het courgetterasp, een ½ el citroenrasp en de pistachenoten erdoor.

5
5
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder

Zeef het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder en een snufje zout boven het courgettemengsel en spatel voorzichtig door elkaar.

6
6

Schep het beslag in de springvorm. Bak de cake in ca. 40 min. in het midden van de oven gaar.

7
7

Controleer na 35 min. of de cake gaar is. Steek hiervoor een satéprikker in het midden van de cake. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar.

8
8

Neem de cake uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen (dit is belangrijk voor de yoghurtfrosting die je straks op de taart doet).

9
9
  • 100 g MonChou
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 25 g poedersuiker

Roer de roomkaas los en voeg de rest van de Griekse yoghurt, 1 el citroensap en de poedersuiker toe.

10
10

Roer met een garde tot een glad mengsel.

11
11

Bestrijk de bovenkant van de afgekoelde courgettecake ermee.

12
12
  • 30 g pistachenoten

Hak de rest van de pistachenoten grof en bestrooi samen met de rest van het citroenrasp over de taart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.