Cour­get­te­ca­ke met yog­hurt­fros­ting

Hoe leuk dat je met een plak cake ook nog eens groente binnenkrijgt!

  • gebak
  • 8 personen
  • 275 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 30 min. oventijd
(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Hoe leuk dat je met een plak cake ook nog eens groente binnenkrijgt! 8 personen
3 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vierkante springvorm met losse bodem (16x16 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de courgette en meng in een ruime kom met de appelmoes, olie, azijn en het vanillearoma. Laat 10 min. staan. Zeef het volkorenmeel, zout, de bakpoeder en kaneel boven het courgettemengsel, voeg de basterdsuiker toe en spatel door elkaar.
  2. Schep het beslag in de springvorm. Bak de cake in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar. Controleer na 25 min. of de cake gaar is. Steek hiervoor een satéprikker in het midden van de cake. Als deze er schoon uitkomt is de cake gaar. Neem de cake uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.
  3. Roer de MonChou los en voeg de yoghurt en honing toe. Roer met een garde tot een glad mengsel. Bestrijk de bovenkant van de courgettecake ermee en serveer.

serveertip:

Lekker met sinaasappelrasp.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Courgettecake met yoghurtfrosting

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­ca­ke met yog­hurt­fros­ting

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 200 g courgette
  • 150 g appelmoes
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 2 tl appelciderazijn
  • 1 tl vanillearoma

Rasp de courgette en meng in een ruime kom met de appelmoes, olie, azijn en het vanillearoma. Laat 10 min. staan.

3
3
  • 200 g volkorenmeel
  • ½ tl zout
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl kaneel
  • 60 g lichte basterdsuiker

Zeef het volkorenmeel, zout, de bakpoeder en kaneel boven het courgettemengsel, voeg de basterdsuiker toe en spatel door elkaar.

4
4

Vet de springvorm in en schep het beslag in de vorm. Bak de cake in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar. Controleer na 25 min. of de cake gaar is.

5
5

Steek hiervoor een satéprikker in het midden van de cake. Als deze er schoon uitkomt is de cake gaar. Neem de cake uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.

6
6
  • 100 g MonChou
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1 el honing

Roer de MonChou los en voeg de yoghurt en honing toe. Roer met een garde tot een glad mengsel.

7
7

Bestrijk de bovenkant van de courgettecake ermee en serveer.

serveertip:

Lekker met sinaasappelrasp.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.