bewaar
Cake met limoenmascarpone
Cake met limoenmascarpone
bewaar

Cake met limoenmascarpone

Dit luchtige toetje stamt rechtstreeks uit de Italiaanse keuken.

20 min. bereiden
50 min. oventijd
170waarderingen

Ingrediënten

8 porties

1

limoen

225 g

ongezouten roomboter

225 g

witte basterdsuiker

4

middelgrote eieren

200 g

zelfrijzend bakmeel

25 g

maizena

100 g

poedersuiker

200 g

mascarpone

60 g

gepelde pistachenoten

Dit heb je nodig

  • springvorm (∅ 24 cm)

Dit luchtige toetje stamt rechtstreeks uit de Italiaanse keuken.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de groene schil van de limoen en pers hem uit. Klop de boter met de suiker romig.

2

Klop de eieren een voor een door het boter-suikermengsel. Zeef het bakmeel. Schep het bakmeel en de maizena in delen bij het beslag en roer het er goed doorheen. Roer de limoenrasp door het beslag. Vet de springvorm in. Schenk het beslag in de springvorm en bak de cake in 40-50 minuten gaar.

3

Laat de cake in de vorm afkoelen. Roer het limoensap en de poedersuiker door de mascarpone. Hak de pistachenootjes grof. Spatel de mascarponeroom over de cake en bestrooi het geheel met de pistachenoten.

tip

Marmercake bakken

Instructievideo - 08:10 min.