Australische cake van Fokje
Australische cake van Fokje
bewaar
bewaar

Australische cake van Fokje

35 min. bereiden
35 min. oventijd
267waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Doe de rozijnen in een kom en voeg het kokende water toe. Laat ze 15 min. wellen. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Meng in een kom met een garde de rozijnen, suiker, kokos, eieren, stroop en het meel. Voeg de boter toe en meng tot een beslag.

2

Schenk het mengsel in de vorm en bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Controleer na 30 min. met de sateprikker of de cake gaar is: als de prikker er schoon en droog uitkomt is de cake gaar. Als dat niet het geval is, bak de cake nog 5 min. Laat afkoelen, bestrooi met poedersuiker en snijd in punten.

combinatietipLekker met slagroom.
bewaartipJe kunt de cake 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie.
algemeenFamilierecept Allerhande 5 2012. 'Het recept van de taart heb ik overgenomen van mijn moeder', zegt Fokje Dorgelo. 'Zij ging ruim twintig jaar geleden naar Australië, op bezoek bij mijn geëmigreerde broer. Toen ze terugkwam, had ze een heerlijk recept mee van een soort koektaart, die door de Nederlandse gemeenschap vlak bij Perth werd gebakken. Hij sloeg meteen aan in onze familie en we noemden 'm "Australische cake".'

Marmercake bakken

Instructievideo - 08:10 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Australische cake van Fokje

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig