bewaar
Kip met witlofsalade en ovenfriet
Kip met witlofsalade en ovenfriet
bewaar

Kip met witlofsalade en ovenfriet

Kippenpoten met honingmosterd, krokant gebakken in de oven: heerlijk.

30 min. bereiden
40 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

kippenpoten

5 el

Maille honingmosterd in potje

750 g

diepvries ovenfriet

150 ml

karnemelk

500 g

witlof

125 g

taugé

4

mandarijnen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Kippenpoten met honingmosterd, krokant gebakken in de oven: heerlijk.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Maak met een scherp mes schuine inkepingen van een ½ cm diep in de dikste kant van de kippenpoten. Wrijf elke kippenpoot in met 1 el honingmosterd. Leg ze op een met bakpapier bekleed ovenrooster en bak de kippenpoten in ca. 40 min. gaar in de oven.

2

erdeel de ovenfriet op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif de bakplaat boven het rooster met kip in de oven. Bak in 20-25 min. gaar. Keer de friet halverwege.

3

Meng ondertussen de karnemelk met de rest van de honingmosterd, peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer de stronken. Verwijder de harde kern van het witlof en snijd het lof in dunne repen.

4

Meng in een schaal het witlof en de taugé met de dressing. Pel de mandarijnen, verdeel in partjes en meng door de salade.

5

Serveer de salade bij de kippenpoten en ovenfriet.